Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beste stop in de Formule 1

Na de gebruikelijke zomervakantie hervat het Formule 1 Circus komend weekend zijn rechten voor de Belgische Grand Prix.

Na een onderbreking van een maand zullen de coureurs zeker blij zijn om de competitie te hervatten en, bovenal, opnieuw verbinding te maken met het majestueuze circuit van Spa-Francorchamps dat ze terecht als het meest populaire circuit op de kalender beschouwen.

Dit is met name het geval bij Max Verstappen, die na de eerste 13 etappes van het seizoen comfortabel aan de top van het cumulatieve klassement staat.

De Nederlandse coureur voelt zich daar thuis, want jaarlijks komen duizenden toeschouwers uit Nederland naar België om hun kampioen aan te moedigen.

“Het is mijn favoriete circuit en ik weet dat veel van mijn landgenoten een goed resultaat van me verwachten”, zei Verstappen eerder deze week.

“Maar niets is gemakkelijk daar, vooral omdat het kan regenen”, voegde hij eraan toe.

Met een voorsprong van 80 punten op Charles Leclerc zou Verstappen de volgende drie ronden kunnen missen en toch bovenaan de tafel staan.

Slecht geheugen

Over wispelturig weer gesproken, de Belgische Grand Prix 2021 is een hele slechte herinnering. Ter herinnering: de race, die herhaaldelijk werd uitgesteld en uiteindelijk ondanks hevige regen van start ging, duurde slechts één ronde en slechts de helft van de punten werd toegekend.

De raceleiding hief de laatste rode vlag voordat de tweede cyclus was voltooid. De F1 zag er zo slecht uit in het licht van een situatie waarvan we hopen dat deze zich niet zal herhalen.

Gerenoveerd circuit

Daarnaast ontdekken de 20 deelnemers een nieuwe omgeving waarin belangrijke aanpassingen zijn gedaan om de veiligheid te verbeteren. In het bijzonder hebben we de vrije ruimten rechts en links bovenaan de Raidillon de l’Eau Rouge uitgebreid.

READ  Polen en Slowakije zijn uitgenodigd

In deze reeks snelle bochten kwam de Fransman Antoine Hubert drie jaar geleden om het leven in de Formule 2.

Op vier andere hoeken werden grindvangers toegevoegd om individuele stoelen te vertragen in het geval van een off-track.