Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Besmettingscijfers stijgen in de Belgische grensgemeenten

Sommige Franse gemeenten aan de Belgische grens hebben een incidentie die twee keer zo hoog is als in het noorden.

De vijfde golf doemt op in Frankrijk en is al te zien aan de Frans-Belgische grens. volgens Kaart van incidentie per gemeente Het grensgebied van Tourcoing tot Vaux Condé, uitgevoerd door de Franse Autoriteit voor Volksgezondheid, is onderworpen aan de vijfde golf die in het Belgische koninkrijk aan de gang is.

In veel grenssteden zoals Baisieux of Bourghelles is het besmettingspercentage meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners, terwijl het in het noorden 223 is. Langs de grens hebben veel gemeenten ook een besmettingsgraad van meer dan 250. Op de kaart van de Franse volksgezondheid verschijnt een donkerblauwe balk die de hoogste besmettingsgraad aangeeft.

Kaart met besmettingspercentages voor de gemeenten van Noord-Frankrijk aan de Belgische grens.
Kaart met besmettingspercentages voor de gemeenten van Noord-Frankrijk aan de Belgische grens. © Volksgezondheid Frankrijk

Dit resultaat is uiteindelijk niet verrassend als we weten dat het besmettingspercentage in België op 23 november 1.548 gevallen was. Volgens het epidemiologisch bulletin, en 2.244 in West-Vlaanderen, een noordelijke grensregio (let op, dit besmettingspercentage wordt berekend over 14 dagen in België, tegenover 7 dagen in Frankrijk).

“Het virus verspreidt zich weer snel, het komt uit België naar ons toe, maar deze overdracht van het virus zou de ziekenhuisopnames niet al te veel moeten beïnvloeden”, probeerde Benoit Vallé, directeur van het regionale gezondheidsagentschap van BFM Grand Lille, hem vanmorgen gerust te stellen. op BFM Grand Lille. Haut-de-France.

Volgens Philippe Froguel, een geneticus en professor aan het Universitair Ziekenhuis van Lille, wordt deze doorlaatbaarheid tussen de twee landen verklaard door het feit dat “de grenzen volledig open zijn en de bevolkingsgroepen samenleven”. “Gezien het zeer hoge besmettingsniveau van het delta-type is het niet verwonderlijk dat er besmetting was aan Franse kant, maar het houdt waarschijnlijk verband met besmetting aan Belgische kant”, vervolgt hij.

READ  Het kandidaat-vaccin tegen malaria vertoont een hoge werkzaamheid

Van hun kant vertonen de Franse gemeenteraden aan de Belgische grens een vergrotend effect veroorzaakt door een kleine populatie. Grenssteden zijn kleine steden waar één ziek gezin voldoende is om het besmettingspercentage te verhogen. Ze bevelen nog steeds waakzaamheid aan bij hun landgenoten die de grens oversteken.

Noord-Frankrijk en België draaien de schroef vast

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, eist de noordelijke provincie nu van Belgische burgers dat ze een volledig vaccinatieschema of een negatieve PCR- of antigeentest moeten indienen die minder dan 24 uur voordat ze de grens willen oversteken, is gedaan.

In België besloot premier Alexandre de Croo woensdag om het dragen van maskers te veralgemenen en telewerken verplicht te stellen voor jobs die dit toelaten.

Geschreven door Clement Paulin met Louis Chuno