Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Besiktas: Yilmaz is al vertrokken

Besiktas: Yilmaz is al vertrokken

Emmanuel Langelier, Media365 Geplaatst op vrijdag 10 november 2023 om 15:56 uur.

Voormalig Lille-aanvaller Burak Yilmaz is niet langer coach van Besiktas. Hij bleef slechts een korte maand op de bank bij de club uit Istanbul.

LOSC van het seizoen 2020-2021, weet je nog? Na slechts drie keer verslagen te zijn en gewapend met een ijzeren verdediging (slechts 23 doelpunten tegen), blonk het noordelijke team, onder leiding van Christophe Galtier, uit en werd gekroond tot kampioen van Frankrijk, één punt voorsprong op Paris Saint-Germain, 5 punten voorsprong op Monaco. en 7 voor Paris Saint-Germain. Lyon en 23 boven Olympique Marseille. Zeer sterk en vooral zegevierend in het Parc des Princes (1-0), gedragen door spelers als Mike Maignan, Sven Botman, Jose Fonte, Benjamin Andre, Jonathan Bamba, Yusuf Yazici, Jonathan David en Burak Yilmaz.

Slechts één overwinning in 5 wedstrijden in het toernooi en C4

Yilmaz was LOSC’s topscorer in de Ligue 1 met 16 goals en 5 assists, een bijzonder overtuigende prestatie op 35-jarige leeftijd. Hij vertrok na een jaar en de Turkse spits (77 interlands, 31 goals) ging naar het Nederlandse Fortuna Sittard waar hij aan het einde van het seizoen 2022-2023 zijn indrukwekkende carrière afsloot (9 goals in 26 competitieduels). Op 37-jarige leeftijd hing hij zijn telefoon op en begon een carrière als technicus. Afgelopen zomer werd hij assistent van Senol Gunes bij Besiktas. Yilmaz werd vervolgens op 10 oktober naar de frontlinie geduwd toen de hoofdtrainer aftrad.

De ervaring van Burak Yilmaz op de bank van Istanbul FC, waarin hij de kleuren tweemaal droeg (2006-2008 en 2019-2020), duurde niet lang. Precies een maand… De voormalige Turkse leider besloot te stoppen. Besiktas won onder zijn leiding slechts één keer (2-0 tegen Gaziantep) in 5 competitieduels en Europese Conference League-duels. Zijn vertrek werd vrijdag officieel. “We hebben op zijn verzoek afscheid genomen van Burak Yilmaz, die sinds 10 oktober 2023 de hoofdtrainer van ons voetbalteam is. We bedanken hem voor zijn inspanningen en wensen hem succes in de kleedkamer van Istanbul”, zei Besiktas over de club. man die centraal stond in een impasse met buitenlandse spelers in de kleedkamer van Istanbul. Zijn toekomstige carrière.

READ  Wereldbeker: groot begin voor Maddais Roman Racine en Lea Bringonc, in Verona