Belgen in het buitenland: Castells, Bornau en Franks verpletterd, De Winter wint

Met dit resultaat versloeg het team van Wolves vandaag zijn concurrent in het klassement en staat op de negende plaats met 13 punten.

Nadat de eerste helft op 2-0 eindigde dankzij doelpunten van Tomas Czevankara (16e) en Rocco Reitz (42e), zag de tweede helft er ingewikkeld maar niet onmogelijk uit voor Wolfsburg. Het derde doelpunt van de lokale ploeg, gescoord door Frank Honorat, zou echter een einde maken aan alle spanning (64, 3-0). Alassane Plea was verantwoordelijk voor het vierde doelpunt, dat synoniem staat voor schieten, vóór het laatste kwartier (71, 4-0).

Quinn Castells, Sebastian Bornau en Aster Frankx, die een gele kaart kregen, waren allemaal startend en speelden de hele wedstrijd.

In Italië won Genua met een kleine marge toen het Hellas Verona (1-0) ontving op de 12e speeldag van de Italiaanse competitie. Met deze overwinning staat Genua op de 13e plaats met 14 punten, terwijl Verona overblijft, dat sinds 26 augustus vorig jaar geen overwinning meer heeft geboekt. In de rode zone, op de 18e plaats met 8 punten.

Kuni de Winter kwam in de 41e minuut in het veld als vervanger van Mattia Bagni voor Genoa. Voor de bezoekers betrad Cyril Ngong het veld nadat hij terugkeerde uit de kleedkamer.

In Nederland tenslotte domineerde Fortuna Sittard, met een doelpunt van Milan Ruprechts, Heracles (4-1) op de twaalfde speeldag van de Nederlandse competitie. In het klassement bezet Sittard de negende plaats (13 punten), terwijl Heracles op de 11e plaats blijft staan ​​(12 punten).

Voor de bezoeker speelde Brian de Keersmaeker de hele wedstrijd.