Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bernard Laporte geeft al zijn privileges op om voorzitter van de Franse Rugby Union te blijven

Bernard Laporte geeft al zijn privileges op om voorzitter van de Franse Rugby Union te blijven

Om de zaken kleurrijk samen te vatten, Bernard Laporte verliest al zijn krachten, maar hij behoudt zijn visitekaartjes. Minder dan vierentwintig uur na zijn ontmoeting met de minister van Sport, Amelie Odea-Castéra, op donderdag 22 december in Parijs, aanvaardde de heer Laporte, in een door hem ondertekende brief, de voorwaarden die laatstgenoemde had gesteld om voorzitter van de Franse Rugby Federatie (FFR), namelijk het opgeven van alle bevoegdheden die bij de baan horen. De voorzitter van het Verbond van Vakbonden kondigde vrijdag omstreeks 15.00 uur een brief aan de minister aan waarin alle voorwaarden van zijn werk werden opgesomd. “opname” en een kader voor de benoeming van de afgevaardigde voorzitter die echte beslissingsbevoegdheid zal hebben in de toekomstige Unie.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Rugby: Bernard Laporte blijft aan het roer van de voetbalbond, maar krijgt de opdracht strikt terug te treden

de “opname” van de heer Laporte was op 16 december door de Franse Commissie voor Rugby Ethiek en Deontologie (CEDRF) aangeklaagd, na zijn veroordeling, drie dagen eerder, van twee jaar gevangenisstraf, voorwaardelijke gevangenisstraf, een boete van € 75.000 en een schorsing van twee jaar van het spelen van rugbygerelateerde berichten. Relevantie – inclusief ‘passieve omkoping’, ‘beïnvloeding’ en ‘onwettige inbeslagname van belangen’.. De heer Laporte, die deze veroordeling betwistte en dus nog steeds onschuldig werd geacht, werd aanvankelijk schuldig bevonden aan het invoeren van een reeks arbitrageprocedures ten gunste van zakenman Mahaid Trad, voorzitter van de rugbyclub de Montpellier, waarvan hij € 180.000 ontving. , in maart 2017, in ruil voor een proefcontract.

READ  Mogelijk elf Parijzenaars

“Tot de definitieve strafrechtelijke beslissing”

In de brief die vrijdag is verzonden aan dhr.mij Oudéa-Castéra, verklaart de heer Laporte vetgedrukt in de tekst die hij heeft “Ik besloot om” naar de letter “te volgen” [l’]bevel » CEDRF. Dan kondigt de voorzitter van de vakbond aan dat hij de benoeming van een aangestelde president heeft aanvaard, die zal herstellen “Alles van [s]bevoegdheden, tot aan de definitieve strafrechtelijke beslissing.” In zijn werk.

De heer Laporte verbindt zich er ook toe niet deel te nemen “Aan alle besluitvormende organen van de Franse Rugby Union”. Hij verbiedt zichzelf “Om de wettelijke verantwoordelijkheid van het lichaam op enigerlei wijze uit te voeren”, en accepteer dienovereenkomstig “Verwijdering [s]handtekening autoriteit. Hij is het er ook mee eens “Haal alle bevoegdheden van woordvoerders van de fact-finding en verzoeningskrachten en officiële vertegenwoordigende missies”. Ten slotte verbindt de heer Laporte zich ertoe om van 8 september tot 28 oktober 2023 zijn plaats in te nemen als vicevoorzitter in de raad van bestuur van France 2023, de organisatie van openbaar belang die verantwoordelijk is voor de organisatie van het WK 2023 in Frankrijk.

Je hebt nog 29,68% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.