Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België is gekwalificeerd voor de kwalificatietrekking voor Euro 2025

België is gekwalificeerd voor de kwalificatietrekking voor Euro 2025

De Internationale Basketbalfederatie heeft vandaag, woensdag, bevestigd dat België, de Europese kampioen, zich zal kwalificeren voor de kwalificatietrekking voor het Euro 2025 Damesbasketbalkampioenschap, dat zal plaatsvinden op dinsdag 19 september (14.00 uur) in Mies, Zwitserland. Internationale Basketbalfederatie.

De Belgian Cats werden samen met Spanje, Frankrijk en Servië in Pot 1 geplaatst. Landen van niveau 1 bevinden zich in een groep met teams uit niveau 4 (Letland, Oekraïne, Kroatië, Polen), niveau 5 (Litouwen, Portugal, Israël, Nederland) en niveau 8 (Noord-Macedonië, Ierland, Oostenrijk, Azerbeidzjan).

De leiders van de acht poules en de vier beste als tweede geplaatste teams kwalificeren zich voor de slotfase van het EK, dat in vier landen wordt gehouden (Tsjechië, Duitsland, Italië en Griekenland).

De kwalificatiewedstrijden beginnen in november volgend jaar en eindigen in februari 2025.

Afgelopen juni won het Belgische nationale team de eerste Europese titel in zijn geschiedenis door Spanje te verslaan in de finale.

De volgende grote ontmoeting voor de Belgian Cats staat gepland van 8 tot 11 februari met de Olympische kwalificatiewedstrijden van Parijs in 2024, die ze thuis in Antwerpen zullen spelen. In februari 2020 organiseerde België al het Olympisch kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Tokio in Oostende.

READ  Bernard Laporte geeft al zijn privileges op om voorzitter van de Franse Rugby Union te blijven