Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

België haalt zeven extra Häagen-Dazs-ijsjes uit de verkoop na Europees alarm

België haalt zeven extra Häagen-Dazs-ijsjes uit de verkoop na Europees alarm

De beslissing volgde op een waarschuwing die werd veroorzaakt door de ontdekking van resten van een kankerverwekkende stof in batches tijdens inspecties, zo maakte het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (AFSCA) bekend.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Gloednieuwe koude douche voor ijs. België trok zich op dinsdag 9 augustus terug uit de verkoop van zeven nieuwe soorten ijs van het merk Häagen-Dazs. De beslissing volgde op een Europese waarschuwing die begin juli werd uitgegeven vanwege de ontdekking van kankerverwekkende stofresiduen in batches tijdens inspecties, zo maakte het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (AFSCA) bekend.

“Veel soorten Häagen-Dazs-ijs, die in België worden verkocht via Albert Heijn, Jumbo en Intermarché, zijn uit de verkoop gehaald”Dat meldt het bureau in een verklaring. België had op 4 augustus al tien Häagen-Dazs-producten uit de verkoop gehaald.

De fabrikant van het ijs, de Amerikaanse groep General Mills, vond tijdens het onderzoek sporen van 2-chloorethanol (2CE), een indicator voor de aanwezigheid van ethyleenoxide in een partij Häagen-Dazs-producten. Het FAVV heeft verduidelijkt dat een vanilleleverancier is geïdentificeerd als de oorzaak van het probleem en General Mills heeft beslist om alle vanilleproducten van die leverancier terug te trekken.

En het Belgische agentschap publiceerde een lijst van zeventien soorten ijs, waarvan de Belgische chocolade werd beschuldigd, met de gevraagde houdbaarheidsdata in alle winkels van het Koninkrijk.

READ  Met deze milieuvriendelijke toiletten kunnen degenen die ze gebruiken betalen - West-France Evening Edition