Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street valt, Nasdaq verliest met Micron – 09/08/2022 om 16:09

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager

PARIJS (Reuters) – De New York Stock Exchange daalde dinsdag vroeg in de sessie, met tegenvallende verwachtingen van Micron Technology Inc en voorzichtige investeerders aan de vooravond van de maandelijkse inflatiecijfers in de Verenigde Staten.

In de vroege handel verloor de Dow Jones 29,44 punten, ofwel 0,09%, tot 3.2803.1 punten en de bredere Standard & Poor’s 500 Index daalde 0,24% tot 4.130,09 punten.

De Nasdaq Composite Index verloor 0,81% of 102.694 punten tot 1.2541.765 punten.

Beleggers wachten met enige nervositeit op de publicatie van consumentenprijsstatistieken een uur voor de opening op woensdag. Een hoger dan verwachte inflatie, volgend op de goede werkgelegenheidscijfers die vrijdag zijn gepubliceerd, zal de Federal Reserve waarschijnlijk aanmoedigen om haar monetaire verkrapping voort te zetten met een scherpe renteverhoging. Traders schatten dat er een kans van 71,5% is dat de Fed de rente in september met 75 basispunten zal verhogen.

De S&P Energy Index noteerde de sterkste groei (+2,5%), dankzij de hogere olieprijzen die werden aangewakkerd door zorgen over de Europese bevoorrading vanuit Rusland.

ExxonMobil en Chevron verdienden meer dan 2%. Aan de andere kant daalde het aandeel Micron Technology met 3,06% toen de maker van geheugenchips een driemaandelijkse omzetwaarschuwing afgaf en zei dat de vrije kasstroom naar verwachting negatief zal zijn in het volgende kwartaal, aangezien de vraag blijft dalen. Zijn concurrenten Nvidia en Advanced Micro Devices verloren respectievelijk 2,81% en 2,64%, wat bijdroeg aan hun verliezen die de dag ervoor waren opgetekend na een soortgelijke waarschuwing van Nvidia.

READ  Masker voor Wal-Mart-arbeiders, Disney's Vaccin

* Om de waarden bij te houden, tikt u op

(door Laetitia Volga, onder redactie van Jan-Stefan Bruce)