Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Energieprijzen: brandhout wordt uitgestrooid in afwachting van de winter.. pas op voor oplichting!

Energieprijzen: brandhout wordt uitgestrooid in afwachting van de winter.. pas op voor oplichting!

primair
De inflatie van de energieprijzen drijft de Fransen om voor brandhout te zorgen om zich voor te bereiden op de komende winter. De laatste jaren ziet de sector echter een toename van fraude. Een groot aantal klanten had te maken met nepverkopers en deze werden nooit geleverd.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te verwarmen met hout, vooral om hun energierekening te verlagen. Maar hoe hoger de vraag… hoe meer oplichting zich zal vermenigvuldigen. Veel klanten zijn getuige geweest van valstrikken die zijn opgezet door valse online verkopers of door mensen die zich voordoen als eerlijke bedrijven.

oplichtingssites

Verkeerd in de lange levertijden en voorraadtekorten bij sommige bedrijven, wenden sommige kopers van brandhout zich tot minder bekende sites, die vaak zeer aantrekkelijke prijzen bieden. Sindsdien denken ze een goede deal te hebben gekregen en ronden ze de aankoop snel af. Sylvie Drog legt uit aan onze collega’s van Frankrijk 3 Normandië. Maar zodra de betaling is voltooid, geen verder nieuws, kan de site niet worden bereikt: “Toen realiseerde ik me dat ik had beroofd”, getuigt een inwoner van Osterham. Zo bereikt uw hout nooit zijn bestemming.

bedrijfsdiefstal

Soms zijn het de echte bedrijven die worden verkracht door oplichters. Het is over het algemeen moeilijk te detecteren. In dit geval maakt de oplichter gebruik van een bestaand bedrijf en maakt hij een nepadvertentie op Leboncoin of een nepwebsite. David Duchamp getuigt van TF1Hij is eigenaar van een brandhoutdistributiebedrijf, maar verkoopt niet online, maar zijn naam heeft zijn weg naar het internet gevonden. Er worden betere prijzen vastgesteld dan die van het bedrijf, en dat laatste is niet eens op de hoogte van deze verzoeken. “Ik had meer dan een dozijn telefoontjes gedurende de dag. Ze vertelden me dat ik dat bedrag had betaald en dat ik moest leveren. Een paar maanden lang bezorgde het me een slechte naam”, getuigt de zaakvoerder.

READ  Het moratorium op het toedienen van het Johnson & Johnson-vaccin in de Verenigde Staten is verlengd

Hoe bescherm je je ertegen?

Kijk eerst uit voor zeer verleidelijke advertenties. Een eerlijke verkoper verkoopt zijn hout niet voor minder dan de marktprijs. Pas ook op als ze aanbieden om in recordtijd te leveren. Een kubieke meter hout overal ter wereld binnen drie dagen afleveren lijkt ingewikkeld, zo niet onmogelijk.

Het tweede waarschuwingsbord, betalingsmethode: Als de site alleen betaling via bankoverschrijving of contante machtiging aanbiedt, pas dan op! Het volgen van betalingen zal minder effectief zijn.

Vergeet ten slotte niet om de juridische kennisgevingen van de site te controleren. Het is verplicht en u kunt zien wie de site heeft gemaakt. Als die er niet is, is de betrouwbaarheid niet gegarandeerd. Tot slot, voor meer zekerheid, Ga naar bekende distributeurs zoals: Gewoon vuurEn de breakview of Leroy Marilyn.