Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beleggers zijn verlamd door Amerikaanse werkgelegenheidscijfers

Europese beurzen vallen halverwege de sessie terug

Europese beurzen vallen halverwege de sessie terug

door Marc Angran

PARIJS (Reuters) – Wall Street zal momenteel naar verwachting licht dalen en de Europese aandelenmarkten dalen halverwege de sessie op vrijdag, en beleggers blijven voorzichtigheid betrachten in afwachting van de publicatie van de maandelijkse werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten, de periode van de week in de markten. .

Grote indexfutures in New York wijzen op een opening van 0,19% lager voor de Dow en bijna vlak voor de S&P 500 zoals op de Nasdaq.

In Parijs was de CAC 40 bijna onveranderd op 6.505,75 punten rond 10:45 GMT. In Londen verloor de FTSE 100 0,33% en in Frankfurt verloor de Dax 0,03%.

De EuroStoxx 50 is 0,12% gedaald, de FTSEurofirst 300 is 0,08% en de Stoxx 600 is vlak.

Na beter dan verwachte indicatoren die donderdag werden vrijgegeven met betrekking tot particuliere werkgelegenheid en claims voor werkloosheidsuitkeringen in de VS, zouden de cijfers die door het Labour Department om 12:30 GMT worden vrijgegeven de marktverwachtingen met betrekking tot de evolutie van het monetaire beleid van de Federal Reserve kunnen beïnvloeden . .

De consensus van Reuters verwacht dat er in mei gemiddeld 650.000 banen buiten de landbouw zullen worden gecreëerd na de recessie in april (266.000 banen werden pas in de eerste schatting gecreëerd), maar schattingen lopen uiteen van 400.000 tot 1 miljoen.

Beleggers zullen ook officiële gegevens over loonontwikkelingen bestuderen, op zoek naar aanwijzingen over de risico’s van een aanhoudende stijging van de inflatie.

“Ironisch genoeg zal een slechter dan verwacht werkgelegenheidsrapport de pessimistische vooruitzichten van de Fed in stand houden, althans voor een tijdje, en een sterke bullish katalysator blijven voor risicovollere activa”, zei Pierre Verrett, technisch analist bij ActivTrades, “terwijl een beter dan -verwacht rapport.” Hij deed de zorgen over de inflatie nauwelijks herleven en zette de Fed ertoe aan eerder dan verwacht te praten over het verminderen van aankopen, wat een nieuwe neerwaartse motor voor de aandelenmarkten zal worden.”

READ  Wat is de beste elektrische auto voor de stad?

Deze trend zou ook kunnen worden beïnvloed door de bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G7, waar de kwestie van belastingheffing op winsten van multinationale ondernemingen de agenda domineert. Donderdag kwam Wall Street weer op krachten na de eerste informatie die opriep tot een mogelijke stopzetting van het plan van de Amerikaanse president Joe Biden om het vennootschapsbelastingtarief te verhogen tot 28%.

waarden in Europa

De sterkste groei voor de sector mid-session in Europa is voor vastgoedgedrag, met een stijging van de Stoxx-index met 0,61%, en de grootste daling voor banken, die 0,43% verloren.

In Parijs steeg Valoric met 21,48% na de lancering van zijn kapitaalverhoging.

Vivendi verkoopt 0,82% ondanks de aankondiging van besprekingen met het bedrijf van de Amerikaanse zakenman William Ackman dat 10% van Universal Music Group (UMG) zou kunnen kopen voor ongeveer vier miljard dollar ($ 3,3 miljard). ‘euro).

Britse aandelen in luchtvervoer en toerisme, zoals IAG (-0,85%), of EasyJet (-1,29%), lijden onder de toevoeging van zeven landen aan de “rode lijst” van Londen die een quarantaine in het land opleggen en terugkeren naar Engeland.

Beoordeel

De rendementen op de benchmarkobligaties zijn vrijwel onveranderd in de in behandeling zijnde Amerikaanse statistieken, op 1,625% voor tienjaars Amerikaanse staatsobligaties en -0,187% voor Duitse obligaties met dezelfde looptijd.

de veranderingen

De dollar staat nog steeds iets hoger ten opzichte van de andere belangrijke valuta (+0,06%) voorafgaand aan het werkgelegenheidsrapport, en heeft zijn hoogste niveau sinds 14 mei aan het begin van de dag bereikt.

Tot dusverre noteerde het een stijging van meer dan 0,5% tijdens de week, de beste wekelijkse prestatie sinds eind maart. De euro is terug rond de $1,2110, integendeel, een daling van 0,6% ten opzichte van afgelopen vrijdag.

READ  Europese Justitie schrapt 250 miljoen euro aan belastingverlagingen aan Amazon in Luxemburg

De yuan verliest aan kracht na het besluit van Joe Biden om alle Amerikaanse investeringen in 59 Chinese bedrijven te verbieden die verdacht worden van banden met de defensietechnologie of de bewakingssector.

olie-

De oliemarkt nadert het hoogste punt in twee jaar en de bloeiende trend veroorzaakt door de “Opep +”-waarschuwing en waarschuwingssignalen van een herstel van de vraag lijkt niet te willen stoppen.

Brent won 0,25% tot $71,49 per vat na een piek van 71,99 op donderdag, het hoogste niveau sinds mei 2019. US light sweet ruwe olie (WTI) steeg 0,29% tot $69,01.

(Marc Angrand, bewerking door Blandin Hinault)