Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wereldwijde minimumbelasting, een prioriteit van de Groep van Zeven geïndustrialiseerde landen in Londen

De financiering voor de Groep van Zeven begint op vrijdag 4 juni in Londen, als een prioriteitsonderwerp, het project voor wereldwijde minimumbelastingen, nieuw leven ingeblazen door de regering van de Amerikaanse president Joe Biden en dat de gezamenlijke steun heeft van de grote Europese mogendheden. Dit is de eerste keer sinds het begin van de pandemie dat deze ministers van Financiën elkaar persoonlijk ontmoeten, en deze bijeenkomst gaat de week daarop vooraf aan de staatshoofden van de G7 in Cornwall (Zuidwest-Engeland).

De kwestie van wereldwijde minimumbelastingen, de eerste “pijler” van een alomvattende belastinghervorming die wordt doorgevoerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), zal als tweede element de overhand krijgen bij het belasten van winsten van grote multinationale ondernemingen , vooral digitale reuzen Waar ze hun winst maken, niet alleen waar ze zijn geregistreerd.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Wat Europa kan winnen van het minimum belastingtarief voor multinationale ondernemingen

“We willen dat bedrijven het juiste bedrag aan belasting op de juiste plaats betalen en ik hoop dat we een eerlijke deal kunnen sluiten met onze partners.”Dat zei de Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, in een verklaring van het ministerie van Financiën bij de opening van de bijeenkomst. De ministers van Financiën van Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje (dit laatste land is geen lid van de G7) zullen een gemeenschappelijk standpunt over deze kwestie verdedigen, Volgens een column die vrijdag in het dagblad verscheen Wachter.

De Franse minister Bruno Le Maire, de Duitse Olaf Schultz, de Italiaanse Daniele Franco en de Spaanse Nadia Calvino houden zich Een gemeenschappelijk standpunt innemen over nieuwe internationale belastingen tijdens de bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G7 op vrijdag in Londen.en waardeer het ‘De kans om tot overeenstemming te komen is binnen handbereik’ Om de G20 van juli te financieren. “We hebben een kans dat multinationale bedrijven hun eerlijke deel betalen.”, voegen ze eraan toe.

READ  Konyks Pluviose-test: een aangesloten poort die niet bang is om nat te worden
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Multinationale belastingen: er wordt gewerkt aan een financiële kalender

Aanvulling van de overheidsfinanciën

Wachter Als voorbeeld gaf hij donderdag de Ierse dochteronderneming van Microsoft, die vorig jaar geen vennootschapsbelasting betaalde omdat het in Bermuda is geregistreerd, ondanks een winst van 315 miljard dollar. Voor de G7 draait het allemaal om reageren strategieën voor belastingontduiking Voor bepaalde bedrijven bevestigt een bron dicht bij de onderhandelingen dat we dit niet hebben gedaan onder ‘Ik was niet zo dicht bij een akkoord’ naar de vraag.

Dit project, waar met name Parijs al enkele jaren naar verlangt, heeft geprofiteerd van een comeback met de opkomst van Biden en is meer bevorderlijk voor het pluralisme dan zijn Republikeinse voorganger Donald Trump. Daarnaast zijn Amerikanen, net als veel andere landen, op zoek naar nieuwe middelen om hun overheidsfinanciën die zwaar zijn getroffen door de pandemie aan te vullen, met steunmaatregelen of stimuleringspakketten van honderden miljarden dollars. De regering-Biden verdedigde aanvankelijk een minimum vennootschapsbelastingtarief van 21% voordat ze hun vorderingen verlaagden tot 15% om meer stemmen te krijgen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De Verenigde Staten voeren een strijd om minimumbelastingen op te leggen aan multinationale ondernemingen

De financiële zaken van de Groep van Zeven moeten een “sterke ondersteuning” Minimale vennootschapsbelasting “Ambitieuze optimist” en distributie “rechtvaardigheid” van Te belasten vergoedingen Een concept van een gezamenlijk persbericht, verkregen door Agence France-Presse (AFP), toonde de winsten van multinationale ondernemingen, met name de grote namen in de digitale wereld. Een formeel akkoord kan pas worden aangekondigd tijdens de aanstaande ministers van Financiën van de G20 in juli in Venetië, voordat het door de OESO-landen wordt geratificeerd.

READ  Met minimale wereldwijde belastingen hopen G7-landen op het einde van belastingparadijzen

Trommel vuurvaste materialen

Geconfronteerd met landen die zich al tegen het project hebben verzet, zoals Ierland of Hongarije, waar de vennootschapsbelastingtarieven bijzonder laag zijn, vertrouwen de G7-landen op De internationale onderhandelingsbeweging Wat kan leiden tot een toename van vuurvaste materialen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Ierland is tegen 15% wereldwijde belasting

Volgens de voorlopige bepaling moeten ook de G7-landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, Canada, Japan) zich houden aan de “Ondersteunend beleid handhaven” voor hun besparingen, vooral met betrekking tot nieuwe varianten van het virus die het herstel in de weg kunnen staan. Ze zullen hun beloften om hulp te bieden aan ontwikkelingslanden hernieuwen, vooral bij het verkrijgen van vaccins tegen Covid-19.

De strijd tegen klimaatverandering zal ook centraal staan, met name het debat over internationale normen op het gebied van milieutransparantie en koolstofdioxidemarktenأسواق2 of groene financiering. “Ik ben vastbesloten dat we eensgezind zullen samenwerken om de meest dringende wereldwijde economische uitdagingen aan te pakken – en ik ben erg optimistisch dat we dit weekend tastbare resultaten zullen bereiken.”zei meneer Sink.

Lees onze column: “Het opleggen van een wereldwijde minimale vennootschapsbelasting is een historische kans die niet mag worden gemist.”

de wereld