Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justitie beveelt de opening van de fabriek die door de stakers wordt bezet

De rechtbank van Lorient beval de opheffing van het verbod op Fonderie de Bretagne in Caudan in Morbihan. De site is sinds eind april bezet door enkele werknemers die zich verzetten tegen de verkoop van hun fabriek door de Renault Car Group. Het vonnis is uitvoerbaar binnen 48 uur.

De rechtbank van Lorient, in beslag genomen door de administratie, heeft deze donderdag bevolen om… Obstakels voor bewegingsvrijheid opheffenOp de website van Fonderie de Bretagne.

Justitie voorkomt dat CGT en eventuele aanvallers de toegang tot de site verstoren”op straffe van onmiddellijke uitzetting met de hulp van de algemene strijdkrachten voor zover nodig.”, op grond van deze bepaling, uitvoerbaar binnen 48 uur.

‘Natuurlijk illegale wanorde’

De voorzieningenrechter is van oordeel dat de blokkering op 27 april is ingegaan.”Het valt in het kader van het beperken van de vrijheid van werk en het in gevaar brengen van de veiligheid van personen en goederen“, vormen een ‘Natuurlijk illegale wanorde’.

Er is geen rechtvaardiging in de staat om deze beslissing vergezeld te laten gaan van enige straf.”De rechter schatte echter een boete op van 100 euro per dag en per werknemer.

We nemen kennis van de beslissing van de rechter judge‘ zei alleen een woordvoerder van een gieterij uit Bretagne.

“Als er een blokkade moet zijn, kan de afdeling de politie vragen om in te grijpen‘, kondigde Laurent Jeffroy, de advocaat van de werknemer, aan.Het kan uit de hand lopen, ik hoop van niet.”, hij voegde toe.

READ  Antoine de Saint-Africa is de nieuwe president van Danone

Vijf weken bezetting

De fabriek werd ruim vijf weken bezet door 150 stakende medewerkers die op 27 april hun leiding tien uur lang behielden. Ze eisen dat ze in de Renault-groep blijven en productievolumes teruggeven aan Caudan die naar het buitenland werden verplaatst.

Renault kondigde op 11 maart de verkoop van de fabriek aan om “een toekomst voor de site veilig te stellen en de werkgelegenheid daar te behouden”.

De Fonderie de Bretagne, erfgenaam van Forges d’Hennebont, opgericht in 1860, is sinds 1965 in Caudan gevestigd en biedt werk aan ongeveer 350 mensen.

Op 29 mei demonstreerden 1.500 mensen in de straten van Hennepont ter ondersteuning van het personeel.

Lees verder over deze onderwerpen