Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belangrijk, de toekomstige koningin Amalia stapt in de Raad van State

De dag na haar 18e verjaardag trad de toekomstige koningin Amalia der Nederlanden woensdag toe tot de Nederlandse Raad, het hoogste adviesorgaan van de regering, waar ze automatisch ging zitten na het bereiken van haar meerderheid.

Dit is een nieuwe fase, ik voelde het“, maakte de kroonprinses officieel bekend op de Nederlandse publieke televisie NOS na een buitengewone vergadering van de Raad van State, onder voorzitterschap van haar vader koning Willem-Alexander.

Ik realiseer me hoe weinig ik weet over overheidswerk

Lijkt op deze fase”Net even anders dan mijn collega’s“, voegde ze eraan toe.”Maar we weten al achttien jaar dat dit gaat gebeuren“.

Ik realiseer me hoe weinig ik weet over de functies van de overheid, de evaluatie van wetten, het functioneren van het bestuur en de functies van de rechterlijke macht.Amalia was het er ook mee eens.

De eerste officiële functie

Amalia zit nu als volwaardig lid van de Raad van State en is haar eerste officiële functie als kroonprinses.

Maar deze post is vooral ritueel: hoewel Amalia nu elke woensdagmiddag de overlegvergaderingen kan bijwonen, is ze niet stemgerechtigd.


ik Lees verder: Zeer Brits en ongefilterd: wat te denken van haar nieuwe portret dat door het koninklijk paleis is uitgebracht voor de 20e verjaardag van Elizabeth?


Koning Willem-Alexander is het hoofd van de staatsraad, volgens de Nederlandse grondwet, die in sommige delen van het land de hoogste bestuurlijke jurisdictie heeft. Maar als hij het hoofd van het bedrijf is, bemoeit hij zich niet met de inhoud.

READ  Een nieuw schandaal heeft de hoofdstadclub getroffen