Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bekijk een voorbeeld van de nieuwe 24-inch iMac

Bekijk een voorbeeld van de nieuwe 24-inch iMac

Na een paar weken wachten, De nieuwe 24-inch iMac Aankomen. Deze machine is niet alleen de eerste ontwikkeling van de beeldtaal van de iMac in meer dan tien jaar; Het is ook de eerste fysieke look Van de mogelijkheden die de M1-chip biedt. De eerste glimp van deze dubbele nieuwigheid.

Lumack 24 “.

ik hield van Mac Pro-verpakking ? Je zult dol zijn op de iMac 24 “. Unboxing is een unieke ervaring – in elke betekenis van het woord. De kartonnen doos is een gigantische origami: nadat je het bord met de afbeelding van het apparaat hebt laten vallen, moet je twee vinnen verwijderen om de machine vrij te geven , die doorloopt in een grote reeks vouwen (on) Op dezelfde manier moet je een tab slepen om de sluiter te openen die de bijlagen verbergt.

Opening van de innovatieve case voor de iMac 24 “.

Met uitzondering van films die de machine zelf beschermen, heeft Apple het plastic bijna volledig verwijderd. De stukjes papier die de kabels bij elkaar houden, zijn een opvouwbaar klein wonderland, en de randapparatuur zit in een klein zakje van vezels. Welke fabrikant steekt veel middelen en energie in het ontwerpen van verpakkingen?

Kleurrijke accessoires voor de 24-inch iMac.

Voor het eerst wordt de iMac geleverd met een externe voedingsbron, die een comeback maakt IEC 60320 C5-aansluiting We hebben het niet meer gezien sinds de iMac G4. De stroomkabel bedekt met een kleurrijke stof is 2 meter lang en eindigt met een verbazingwekkende magnetische loopgeleider. Wanneer je de kabel door het gat in de voet haalt, voel je dat de magneet de geleider aantrekt.

Stekker.

De vergelijking met MagSafe-laptopadapters stopt bij de magneet. U moet stevig drukken om het te verbinden en stevig trekken om het los te maken. Een polarisator en balletjes voorkomen ongewenste scheidingen. De voeding levert 143,1 watt bij 9A: de kabel levert stroom en maakt verbinding met internet, aangezien de voeding een gigabit Ethernet-poort heeft.

3-lobbige AC-adapter met gigabit Ethernet-poort. Apple recyclet een oud idee dat in de jaren 2000 Cinema Display-voedingen creëerde. Het instapmodel wordt geleverd met een voeding zonder ethernetpoort, met uitzondering van een optie van € 26, -.

De aan / uit-knop, waarvan de concave vorm blindelings te zien is, blijft aan de linkerkant. Voor het eerst sinds Mac OS X Snow Leopard werd het debuut gekenmerkt door een kleine animatie. Het woord ‘hallo’ reist door tientallen talen, ongeveer twee minuten lang, net als de eerste releases van Mac OS X. Een nostalgische knipoog is totaal niet nodig, maar wel erg sympathiek.

READ  Dit portret van Peregrine's missie met de aarde kan zijn laatste zijn
De nieuwe iMac heet u welkom.

De iMac 24 is ontworpen als een iPad: de aluminium behuizing uit één behuizing waarin alle componenten zijn ondergebracht, is gesloten voor een groot glazen paneel met een LCD-paneel. Het moreel zit vast aan de kin, maar deze kin is een iMac, letterlijk, het is een iconisch visueel element, al 17 jaar geassocieerd met de Apple All-in-One, maar het is ook een cruciaal functioneel onderdeel, omdat het alle ingrediënten bevat.

Aanknop.

Deze kin voorkomt dat de iMac wordt gebruikt voor een plakkerig scherm en zorgt voor profieloptimalisatie, zo erg zelfs dat de koptelefoonaansluiting over de rand moet gaan! Dankzij de magnetische connector en het gewicht van 4,5 kg kan de 24-inch iMac worden beschouwd als een draagbare machine, en je kunt je voorstellen dat je naar behoefte van de keuken naar de woonkamer gaat of hem na verloop van tijd in een kast stopt. . Avond of weekend.

De platte rand van de 24-inch iMac, hier met de koptelefoonaansluiting.

De kleuren van de kin en voet zijn consistent en zijn lichter dan de rug, behalve het uniforme grijze patroon. Deze visuele truc houdt het apparaat op het bureaublad en het scherm lijkt te zweven, terwijl de witte rand overgaat in de achtergrond. Smaken en kleuren zijn onbetwistbaar, maar de bedoelingen van Apple-ontwerpers mogen niet worden uitgesloten.

Het grijze model is het saaiste of het meest traditionele van het stel. Behalve dat het uniform zilver is, wordt het geleverd met slechts één sticker, terwijl de andere modellen worden geleverd met twee stickers, een in voetkleur en de andere in achterkleur.

Terwijl de voorkant bedekt is met volledig gladde glastegels, zorgt de gladde textuur van de achterkant voor irisatie. Afhankelijk van de hoek is ons blauwe model gedecoreerd in groene of paarse tinten. De iMac kan een centrale plaats innemen op kantoor, indruk maken met zijn kleurrijke achterkant of vlak tegen de muur, en gewoon een discreet vleugje kleur toevoegen.

READ  Achter de memes, algoritmische vooroordelen
IMac blauw en iMac grijs.

De Gros De glazen appel fungeert als een transparant venster, dat een signaal doorlaat van antennes van Wi-Fi 6 en Bluetooth 5. Het instapmodel heeft slechts één paar Thunderbolt 3-poorten, en hogere modellen voegen een paar USB-C toe poorten. een appel Het biedt nog steeds een VESA-versie Geleverd zonder de originele houder.

Thunderbolt 3-poorten, bekroond door kleine bliksemschichten en USB-C-poorten.

Het iMac-scherm is 24 inch … het is niet 24 inch lang. Van hoek tot hoek meet het iets minder dan 60 cm, oftewel 23,5 inch. En aangezien Apple aan de randen heeft bijgesneden, is de 24-inch iMac iets breder (54,7 cm) dan de 21,5-inch iMac Retina 4K die hij vervangt (52,8 cm). Halverwege tussen de iMac 21,5 “Retina 4K en iMac 27” Retina 5K, hebben de iMac 24 elk een native 4.5K-definitie, of 4480 x 2520 pixels om precies te zijn.

Het nieuwe 24-inch iMac-scherm.

De resolutie van 218 dpi is iets lager dan die van mobiele apparaten, maar is volledig identiek aan de resolutie ProDisplay XDR. Als het een logische resolutie van 2240 x 1260 pixels weergeeft, kan het tot 2560 x 1440 pixels weergeven, dus hetzelfde werkoppervlak als de iMac 27 “Retina 5K. Kleurmeting ziet er leuker uit, maar we zullen onze sonde om de eigenschappen van het paneel te onderscheiden van de gevolgen van True. ‘Toon.

De witte rand versmelt met de achtergrond en het scherm lijkt boven op het apparaat te zweven.

Maar we zouden de apparaten niet hoeven te verwijderen om het verschil te horen. Met twee paar Versterkers En een paar Versterkers, De nieuwe iMac 24 stuurt zwaar. De machine mist een bagageruimte, dat is zeker, maar de bas is perfect. Versterkers Ze werken elkaar tegen om parasitaire trillingen te vermijden en vervorming tot nul terug te brengen.

Het ideale kantoor om op afstand te werken?

Als je het instrument aanraakt, voel je natuurlijk dat het op het ritme van de muziek trilt, maar niet zozeer dat het op zijn voeten beweegt. De nieuwe iMac 24 is klaar Voor “Spatial Audio” in Apple Music : Duidelijke en scherpe kanaalsplitter en de effecten ervan Pannen Het wekt de indruk dat de machine groter is dan hij in werkelijkheid is. Dit is een simulatie, oké, maar een overtuigende.

READ  Alan Wake Remastered gespot op verschillende sites, uitgebracht in oktober! | Xbox One
Het nieuwe Magic Keyboard, met of zonder Touch ID-sensor.

Apple leerde de lessen van werken op afstand, wat het belang van een audiovisueel systeem voor computers aantoonde. De drie microfoons werken als een systeem om achtergrondgeluiden te onderdrukken en te “richten” op de persoon voor het scherm. Het belangrijkste is dat de webcam nu een 1080p HD-sensor heeft en dat de beeldverwerkingsprocessor van de M1-chip automatisch de witbalans en belichting aanpast. Zodra de gezichten zijn gedetecteerd, worden de verschillende niveaus automatisch gescheiden en aangepast om een ​​groot dynamisch bereik te garanderen.

Web Camera.

Het beeld is gedetailleerder en duidelijker, de gezichtsverlichting blijft ondanks het tegenlicht behouden en de donkere gebieden worden niet langer verstrooid. Colorimetrisch is toepassingsafhankelijk: onder dezelfde omstandigheden legt Photo Booth afbeeldingen vast die warmer en contrastrijker zijn dan FaceTime, wat resulteert in een vlakkere afbeelding. Kortom, de iMac 24 “heeft de beste ingebouwde Mac-webcam ooit.

Foto gemaakt met de webcam van de nieuwe iMac 24. ”Het gaat bijna goed (met dank aan mijn collega Stefan voor de fotografie.)

Behalve dat de lat niet te hoog was. Hoewel de nieuwe iMac wordt aangeprezen als de perfecte metgezel voor werk op afstand, heeft hij het moeilijk in vergelijking met de 2021 iPad Pro met de M1-chip. Waarom heeft hij niet dezelfde ultragroothoeklens? Waarom biedt u niet dezelfde functie voor automatisch centreren van frames?

De iMac 24 “verscheen.

Ten slotte brachten onze eerste prestatiemetingen geen verrassingen aan het licht. De resultaten zijn enigszins identiek aan die van de Mac mini en de MacBook Pro 13 “, die iets beter waren dan die van de MacBook Air. De iMac 24” is gewoon een Mac mini met een scherm … of de iPad Pro te voet . We zullen de komende dagen in meer detail op dit apparaat terugkomen, nu onze volledige test is gepubliceerd.

Met Stefan Mossie.