Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Persoonlijke gegevens van 100 miljoen gebruikers in het wild

Persoonlijke gegevens van 100 miljoen gebruikers in het wild

Veel mobiele applicaties zijn afhankelijk van cloudservices om gebruikersgegevens op te slaan of te synchroniseren. Maar dit type architectuur wordt niet altijd goed beheerst, zoals beveiligingsonderzoekers van Check Point zojuist opmerkten. Ze vonden 23 redelijk populaire Android-apps waarbij een derde partij toegang heeft tot de persoonlijke gegevens van gebruikers: berichten, wachtwoorden, browselogboeken, e-mails, screenshots, foto’s, enz.

In totaal werden meer dan 100 miljoen gebruikers getroffen door deze kwetsbaarheden. Risicotoepassingen zijn onder meer een tool voor het vastleggen van schermen (“schermrecorder”), faxsoftware (“iFax”), mijnsoftware (“Astro Guru”) en een hulpmiddel voor het maken van logo’s (“Logo Maker”).

Ook om de video te ontdekken:

De redenen komen voort uit de inefficiëntie van de ontwikkelaars. Daarom gebruiken ze real-time databases, maar omdat ze niet goed zijn geconfigureerd, gaan we als boter binnen. Het is ook niet ongebruikelijk dat ontwikkelaars inloggegevens voor cloudservices in de app coderen. U hoeft de app alleen maar uit te pakken om er toegang toe te krijgen. Deze slechte praktijken zijn niet nieuw. “Maar (…) de omvang van het probleem is nog steeds erg breed en treft miljoenen gebruikers.”, Check Point-notities, die alle betrokken uitgevers op de hoogte brachten. De fouten zijn sindsdien gedeeltelijk gecorrigeerd.

Bron: IJkpunt

READ  “We gaan een cyclus van intense zonneactiviteit binnen...” Noorderlicht: kunnen ze binnenkort weer waargenomen worden in Frankrijk?