Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Barmanagers die in Rusland gevangen zitten op beschuldiging van LHBT+ “extremisme” zijn de eerste in hun soort

Barmanagers die in Rusland gevangen zitten op beschuldiging van LHBT+ “extremisme” zijn de eerste in hun soort

In november 2023 verbood het Russische Hooggerechtshof de Internationale LGBT-beweging op beschuldiging van ‘extremisme’, een vage bewoording die de deur opent naar zware gevangenisstraffen.

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 1 minuut

Gay pride in Sint-Petersburg (Rusland), 12 augustus 2017. (OLGA MALTSEVA / AFP)

Dit is de eerste om deze reden in Rusland. BarmanagersOrenburg, Stad in het Oeralgebergte, werd in voorarrest geplaatst “extremisme” LGBT+, woensdag 20 maart, en riskeren maximaal tien jaar gevangenisstraf.

“Dit is de eerste strafzaak in zijn soort in Rusland na het ontslag van het Hooggerechtshof [sous l’étiquette] Extreme LGBT-beweging” Ekaterina Mizulina, mensenrechtenactiviste, verwelkomde de bijeenkomst “traditionele waardes” Verdedigd door Vladimir Poetin.

De Russische president, die zojuist is herbenoemd als hoofd van zijn land voor een termijn van zes jaar, is al lang gepromoveerd “de familie” Religie staat tegenover het Westen, zoals hij het beschreef “decadent”, tot “Satanische.” Sinds de grootschalige aanval op Oekraïne, die eind februari 2022 begon, hebben de Russische autoriteiten seksuele minderheden steeds meer onderdrukt.

Verschillende Russen hebben de afgelopen weken boetes gekregen voor bijvoorbeeld het online plaatsen van foto’s waarop regenboogvlaggen te zien zijn, of, in het geval van twee vrouwen, voor het plaatsen van een video van hun kus.

Toename van politie-invallen

In november 2023 verbood het Russische Hooggerechtshof in deze context de ‘Internationale LGBT-beweging’ op beschuldiging van ‘extremisme’, een vage formulering die de deur opent voor zware gevangenisstraffen.

Politie-invallen en intimidatie in bars en clubs die openstaan ​​voor de LHBT-gemeenschap zijn de afgelopen weken in Rusland toegenomen na de uitspraak van het Hooggerechtshof.

READ  De brand op Tenerife is de "meest complexe" brand op de Canarische Eilanden in de afgelopen 40 jaar