Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bankpas gaat naar biometrie om te voorkomen dat ze eruit worden gegooid door smartphones

Bankpas gaat naar biometrie om te voorkomen dat ze eruit worden gegooid door smartphones

Als mobiel betalen een steeds grotere plaats inneemt in de economie, dan behoudt de bankkaart zijn edele letters. Het kan zich ook vernieuwen, vooral dankzij biometrie. Thales heeft onlangs een nieuw kaartmodel onthuld dat een vingerafdruklezer bevat en transacties vergemakkelijkt zonder het beveiligingsniveau te verlagen. Een proces dat in 2017 al getest werd door Mastercard, zonder commercieel succes.

Deze kaart heeft veel voordelen. Het is niet langer nodig om de pincode op het toetsenbord van de betaalterminal in te voeren, zowel online als offline in bulk, aangezien het voldoende is om uw vinger op de genoemde kaart te leggen. Ook is er geen limiet meer op de bedragen van contactloos betalen. Ten slotte is voor handelaren geen wijziging van het verkooppunt vereist, aangezien deze biometrische controle rechtstreeks op de kaart wordt uitgevoerd.

Wat de precieze bediening betreft, hoeft de gebruiker slechts zijn vinger op een zeer specifieke plaats op de kaart te plaatsen om de betaling te valideren. Daarvoor werden zijn biometrische gegevens vastgelegd in een van de vestigingen. Thales stelt vast dat De vingerafdrukreferentiegegevens worden direct op de beveiligde chip van de kaart opgeslagen. en zij “Ze worden niet bewaard op de servers van de bank en worden ook niet doorgestuurd naar het toewijzingskantoor”. Het bedrijf vergelijkt deze activeringsmodus met die op een smartphone.

BNP Paribas zal de eerste zijn die deze kaart aanbiedt. “Na een succesvolle pilot met de biometrische betaalkaart van Thalès, hebben we besloten om deze aan al onze klanten aan te bieden., zegt Jean-Marie Dragon, Head of Payments and Cards bij BNP Paribas. Deze premium oplossing pakt verschillende uitdagingen aan, namelijk gemak, veiligheid en contactloosheid. In het filiaal is een eenvoudige maar strikte registratieprocedure ingevoerd, zodat de biometrische gegevens de kaart nooit verlaten. Dit is een belangrijke voorwaarde, omdat de vertrouwelijkheid van de gegevens van onze klanten fundamenteel voor ons is.”