Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bakary Gassama beëindigt zijn carrière als internationaal scheidsrechter

De bekendste en meest gehate Afrikaanse scheidsrechter van Algerije, Bakary Gassama, heeft zojuist de beslissing genomen om zijn carrière te beëindigen. Dit werd aangekondigd door de Arabischtalige Al-Shorouk-website, die bronnen citeerde van het scheidsrechterscomité van de Confederation of African Football (CAF) over deze controversiële uitspraak die een onuitwisbaar stempel drukt op de hoofden van de Algerijnse fan.

In feite wachtte de Gambiaanse scheidsrechter tot het einde van het WK 2022 om op 43-jarige leeftijd met pensioen te gaan, twee jaar voor zijn officiële pensionering. Zijn laatste wedstrijd heeft hij Ze slaagde erin tijdens de eerste ronde van het WKTer gelegenheid van de wedstrijd tussen de nationale teams van Nederland en Qatar. Dit is in feite de enige wedstrijd die Gassama tijdens dit WK in Qatar wist te winnen, om te geloven dat hij alleen was gekozen om zijn ontslag niet te koppelen aan zijn schandalige arbitrage tijdens het beroemde Algerije-Kameroen kampioenschap eind maart 2022.

De Gambiaanse scheidsrechter zal in de arbitrale archieven worden opgenomen als de persoon wiens naam zeker wordt geassocieerd met een zwakke scheidsrechter op het Afrikaanse continent. En de Algerijnen zullen zijn imago behouden als de scheidsrechter die hun selectie de verdiende deelname aan het WK 2022 ontzegde, vooral na de schok die volgde op de uitsluiting van de Foxes tijdens deze beroemde playoff-wedstrijd tegen Kameroen.

Algerije – Kameroen: een zwarte vlek in de carrière van Bakary Gassama

Sommigen vonden het De Gambiaanse scheidsrechter Bakary Gassama beïnvloedde de uiteindelijke uitkomst Van deze bijeenkomst op 29 maart 2022 in het Mustafa Chaker Stadion in Blida. En dit, zelfs als het Kameroense doelpunt in de laatste seconden van de wedstrijd werd gescoord, was het resultaat van decentralisatie op het niveau van de Groenen-verdediging.

READ  F1: De officiële kalender voor het seizoen 2022

Maar het eerste doelpunt dat aan de onderdanen van Rigobert Song werd toegekend, was zeer controversieel en Bakary Gassama moest de VAR vragen om het te valideren. Ook de weigering van het doelpunt van de Algerijnse spits, Islam Slimani, werd beschouwd als een zeer dubieuze beslissing van de Gambiaanse scheidsrechter, zo meenden vele specialisten die spraken na deze wedstrijd, die zeker als leeuwen zal blijven. Een plaats in de mars van deze internationale scheidsrechter.