Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Badminton al negentig jaar in Nederland

Balspel

In de weekenden van 21 en 22 maart 1931 werd in Norwich de eerste badmintonwedstrijd van Nederland gehouden. In hetzelfde jaar werd de Nationale Federatie gevormd.

Badminton werd gepopulariseerd door tennissers in Nederland, die het spel gebruikten als een leuk alternatief tijdens de koudere maanden. Deze video is in 1932 voor deze mensen gefilmd.

De tennismedewerker ook Almin Handlespot, Dat was een van de eerste artikelen die eind jaren dertig over het spel werden geschreven. “Badminton wordt in ons land al jaren gespeeld”, zei hij, eraan toevoegend dat het een paar jaar geleden voor het eerst werd beoefend in Amsterdam op de Badminton Court in het Grote Gebouw van RAI. Badminton trainde al snel in het AMVJ-gebouw in Leitzeplin, Amsterdam.

Er waren elders in het land theaters. “Als we ons niet vergissen, is het al in de praktijk op de tak, maar in Lydon spelen enkele beroemde spelers uit de tenniswereld een keer per week.” Daarnaast traden fans op in Sheidam, waar hij speelde in wedstrijden tegen een club uit Rotterdam, “voornamelijk van Engelse kooplieden”.

Hoewel er geen interactie met elkaar was, groeide het spel overal. Zo werd badminton in de jaren dertig al snel populair in Nederland. “Als je eenmaal bent geland, speel je tijdens de wintermaanden niets anders meer. Badminton is net zo magisch als golf, maar het is zo goedkoop en het opent de huidporiën een beetje meer! ​

Ver van de set van het Rijksmuseum geperst

Eerste wedstrijden

In maart 1931 was er nog geen nationale federatie, maar precies negentig jaar geleden werden in ieder geval in Nurtwich de eerste nationale kampioenschappen gehouden. moederland: “Er was een goed humeur onder de spelers en veel mensen kwamen kijken naar deze wedstrijd, die in een paar jaar tijd zulke hoogten heeft bereikt in het VK, de VS en Canada.”

READ  Een kleurrijk lentetafereel in Nederland vastgelegd vanuit de ruimte

Tussen de wedstrijden door hebben veel spelers en clubvertegenwoordigers ook plannen gemaakt om de National Badminton Association op te richten, die “zich voornamelijk zal inzetten om de organisatie van wintercompetitiewedstrijden te versterken en enkele open wedstrijden te organiseren”. Ja, op 15 november 1931 werd de federatie opgericht.

Een jaar later is bijvoorbeeld het eerste echte nationale kampioenschap, de winnaar van de Dirk Stacker-aanval in de categorie herendubbel – J. Met Voltman. De sticker werd later bekend als Heineken’s directeur, VVD-voorzitter, staatssecretaris en secretaris-generaal van de NAVO.