Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bacteriën tot 2 cm groot werden ontdekt in Guadeloupe

Bacteriën tot 2 cm groot werden ontdekt in Guadeloupe

Thiomargarita magnifica bacteriën groeien. Regenten van de Universiteit van Californië, Lawrence Berkeley National Laboratory

afwijking – Thiomargarita magnifica is zichtbaar voor het blote oog en heeft een geheel nieuwe interne structuur.

Per definitie kunnen microben worden waargenomen… onder een microscoop. Maar je hebt altijd uitzonderingen nodig om de regel en bacteriën te bevestigen Thiomargarita magnifica Het is een hele grote uitzondering. Deze in Guadeloupe ontdekte bacterie is simpelweg de grootste die tot nu toe bekend is: hij heeft de bijzonderheid dat hij met het blote oog zichtbaar is! “Om je een idee te geven van wat dit betekent in termen van het verschil in grootte in vergelijking met andere bacteriën, het lijkt een beetje op een mens-op-mens oversteek zo hoog als de Mount Everest.”legt Jean-Marie Foland uit, een onderzoeker aan het Lawrence Berkeley National Laboratory (Californië) die co-auteur was van de publicatie gewijd aan: T. Magnifica Gepubliceerd in het tijdschrift Wetenschap . Naast hun uitzonderlijke grootte onthulden bacteriën ook een unieke interne structuur die nieuwe horizonten opent in de wereld van de bacteriologie.

Om tot deze ontdekkingen te komen, was de weg bijzonder lang. “Het begon allemaal in 2009 toen ik merkte…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Vanaf 1 januari is WhatsApp niet beschikbaar op bepaalde telefoonmodellen.