Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op de aarde gericht, indrukwekkend en onzeker… Wat is deze gigantische zonnevlek die astronomen vragen oproept?

Activiteit op het oppervlak van de zon is al enkele dagen van bijzonder belang voor astronomen. Moeten we ons daar zorgen over maken?

In hun dagelijkse waarnemingen van verschillende delen van de zon hebben astronomen een zonnevlek met onverwacht gedrag geïdentificeerd. Deze zonnevlek, die op de aarde is gericht, reageert op de naam van de prachtige AR3038 en groeit elke dag een beetje meer.

Over een paar dagen zal het al een volume hebben bereikt dat groter is dan 2,5 keer de grootte van de aarde. Sterker nog, het verdubbelde in omvang in slechts drie dagen.

De eigenaardigheid van de AR3038 is dat deze is gericht op de aarde waarvan de omvang steeds groter wordt. tot wanneer? Dit is eigenlijk de grootste onzekerheid.

Zonnestormen of intense voorspelling?

De donkere vlekken op het oppervlak van de zon, deze zonnevlekken duiden op “koelere” gebieden, maar ze zijn niet erg zorgwekkend. In het ergste geval kan het zeer gevoelige elektromagnetische storingen veroorzaken. Soms verdwijnen deze zonnevlekken vanzelf, maar ze veroorzaken ook zonnevlammen of zelfs extreme projecties van licht en straling.

De AR3038 lijkt snel te groeien, heeft een magnetische bèta-gammaconfiguratie en we hopen de evolutie ervan te zien. \ ud83d \ udc40 \ ud83d \ udc40 \ ud83d \ udc40 pic.twitter.com/kI21o2p4yV

—Industrieel ingenieur Irene Queiroz (@nenecallas) 19 juni 2022

Volgens de site Koreaanszouden dergelijke voorspellingen catastrofale verstoringen kunnen veroorzaken als ze het magnetische veld rond de aarde zouden kietelen, zoals gebeurde in 1989, toen 6 miljoen mensen in Quebec geen elektriciteit kregen tijdens een bijzonder sterke episode.

READ  Deze natuurkundige denkt dat hij een van de geheimen van tijdreizen heeft gekraakt

Als de AR3038 tot nu toe wel een zonnestorm veroorzaakt, zal die volgens specialisten niet zo hoog zijn en geen gevolgen hebben voor satellieten of grondgebonden elektrische installaties.

Maar als de missie blijft groeien, is de mogelijkheid van een zware periode zonder een grote zonnevlam niet uitgesloten.