Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Autosalon München 2021 – Smart Concept #1: Smart Refurbishment

om een ​​toekomst veilig te stellen SlimDaimler heeft zich aangesloten bij de Chinese fabrikant Geely. SMART is nu een joint venture die in gelijke mate eigendom is van de twee bedrijven. Als Daimler de volgende voertuigen zou ontwerpen, zou Geely degene zijn die ze zou ontwikkelen. De productie zal plaatsvinden in China.

Er verandert niets, Smart blijft een 100% elektrisch merk. Dat is al zo sinds 2019, toen de benzineversies van de Fortwo en Forfour verdwenen. Aan de andere kant zal de fabrikant nieuwe markten betreden, zoals aangekondigd door Concept #1.

nieuw ontwerp

Deze ontwerpstudie geeft een voorproefje van de eerste slimme auto uit het Geely-tijdperk, dat dus een compacte SUV wordt. We zijn al weg van kleine stadsauto’s sinds het prototype werd onthuld als onderdeel van Autosalon München 20214,29 meter lang. Het is ook een model dat lijkt op de Mini Countryman-sjabloon.

Dit nieuwe tijdperk voor het merk biedt een kans om zijn stijl te veranderen. Volgens het bedrijf is het ontwerp voor volwassenen en niet officieel. We merken vooral op dat het erg schoon is, met minimale lijnen. Dit contrasteert met de mode voor de sterk geribbelde carrosserie. De zeer zachte kant van de auto wordt versterkt door de verborgen deurgrepen (aangegeven door lichtelementen) en het ontbreken van deurlijsten. Blijven deze ontwerpinvloeden op het productiemodel? Niet zeker.

Aan de andere kant vinden we in de productievariant het ontwerp van het glas, met continuïteit van de voorruit tot het frame, waardoor het dak een zwevende kant krijgt. De laatste, in een contrasterende kleur gespoten, bedekt een deel van het achterste kwartier. We hebben ook de lichtsignatuur in Y, met een lichte streep, zowel aan de voor- als achterkant. In goede SUV’s heeft de auto antracietgrijze beschermingen op de dorpels en rond de wielen.

READ  Gas, gedeeltelijke werkloosheid en wintervakantie.. wat verandert er op 1 juni in Frankrijk

Veel ruimte aan boord

Autosalon München 2021 - Smart Concept #1: Smart Refurbishment

Het concept krijgt deuren met een vijandige opening. De middelste kolom, een element dat niet in de keten terug te vinden is, is verwijderd. Het interieur wordt overspoeld met licht dankzij het enorme glazen plafond. De elektrische basis maakt het mogelijk om wielen in hoeken af ​​te keuren en een grote wielbasis te verkrijgen. Zo belooft Smart een waardige bewoonbaarheid van het hogere segment. Het concept is geschikt voor vier personen, maar het productiemodel krijgt vijf zitplaatsen. Het instrumentenpaneel is voorzien van een 12,8-inch touchscreen. Het voertuig ontvangt updates op afstand. De console versmelt met de centrale tunnel die tussen bestuurder en passagier zweeft.

SMART geeft geen nauwkeurige informatie over de technische fiche. We weten gewoon dat er een platform is dat is ontworpen voor 100% elektrisch. We kennen de waargenomen autoriteit of autonomie nog niet. De productieversie wordt naar verwachting in 2023 gelanceerd.