Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Australië kondigt een verbluffende versterking van zijn militaire zeestrijdkrachten aan

Australië kondigt een verbluffende versterking van zijn militaire zeestrijdkrachten aan

Australië zet zijn militaire inspanningen voort door op dinsdag 20 februari een plan in te dienen om zijn marine aanzienlijk te versterken. Canberra is van plan zijn defensie-uitgaven met ruim 6,5 miljard euro te verhogen en streeft ernaar de komende tien jaar zesentwintig grote oppervlaktegevechtsschepen te behouden, meer dan het dubbele van de elf die het land momenteel heeft.

“Dit is de grootste vloot die we hebben gehad sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.”Dat heeft de Australische minister van Defensie Richard Marles gezegd. “De Royal Australian Navy moet de veiligheid en beveiliging van onze scheepvaartroutes kunnen garanderen (…), Omdat ze essentieel zijn voor onze manier van leven en onze welvaart.”hij voegde toe.

Australië zal zes Hunter-fregatten, drie torpedobootjagers, elf multifunctionele fregatten en zes onbemande geavanceerde oppervlaktestrijders aan zijn vloot toevoegen. Verschillende schepen zullen worden bewapend met Amerikaanse Tomahawk-raketten die langeafstandsaanvallen tot diep in vijandelijk gebied kunnen uitvoeren – een belangrijk afschrikmiddel.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Via de OKOS-alliantie willen de Verenigde Staten, Australië en Groot-Brittannië de militaire ambities van China tegengaan

Toenemende spanningen in de regio

Deze aankondiging komt na een aanzienlijke toename van de vuurkracht van China en Rusland in de regio, te midden van escalerende spanningen tussen de bondgenoten van Washington en deze autoritaire regeringen. Australië, dat de militaire alliantie van de OCO heeft gevormd met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, probeert vooral de invloed van China in de Stille Zuidzee tegen te gaan.

READ  LIVE - Covid-19: Lichte stijging aantal intensive care-patiënten, voor het eerst sinds mei

Het plan heeft tot doel de Australische defensie-uitgaven te verhogen tot 2,4% van het bruto binnenlands product, wat hoger is dan de doelstelling van 2% van zijn bondgenoten in de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).

Een deel van de schepen zal worden gebouwd op scheepswerven in Adelaide, Australië (die werk zullen bieden aan meer dan 3.700 mensen), terwijl het ontwerp van één schip afkomstig zal zijn uit de Verenigde Staten en een ander type schip mogelijk afkomstig is uit Spanje, Duitsland en Zuid-Korea. of Japan. .

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees OKOS Alliantie: In het licht van China versterkt Australië zijn afschrikkings- en defensiecapaciteiten

De overheid heeft geen tijd meer te verliezen

In 2021 kondigde Australië plannen aan om ten minste drie door de VS ontworpen nucleair aangedreven onderzeeërs te kopen, waarmee het een overeenkomst met Frankrijk om conventioneel aangedreven onderzeeërs te ontwikkelen, waarin het al miljarden dollars heeft geïnvesteerd, opzegde. Deze onderzeeërs van de Virginia-klasse zullen geen kernwapens aan boord hebben, maar zullen naar verwachting langeafstandskruisraketten aan boord hebben. Het zal een radicale versterking betekenen van de capaciteiten van het land in de maritieme regio Azië-Pacific.

Hoewel de meeste deskundigen het erover eens zijn dat Australië in staat zou moeten zijn om aanzienlijke maritieme capaciteiten te verwerven, hebben de grote defensieprojecten van het land langdurige vertragingen opgelopen, soms om electorale redenen. Ze zagen kostenoverschrijdingen, terugdraaiingen van de overheid, beleidswijzigingen en projecten die de binnenlandse werkgelegenheidscreatie belangrijker vonden dan echte defensiebehoeften.

Lees ook | In het licht van de opkomst van de Chinese militaire macht ondertekenden Japan en Australië een baanbrekend veiligheidsverdrag

READ  Een Russische functionaris zei dat 'duizenden' mensen de regio Charkov zijn ontvlucht

De regering moet de fouten uit het verleden overwinnen en dat heeft ze ook gedaan “Geen tijd meer te verliezen” Naarmate de concurrentie in de regio toeneemt, zegt Michael Shoebridge, een voormalige hoge functionaris van het Australische ministerie van Defensie die nu als onafhankelijk analist werkt. Hij is van mening dat de procedures voor de aanschaf van wapens vereenvoudigd moeten worden, anders loopt Canberra opnieuw gevaar “Vertragingen, bouwproblemen, kostenexplosies – en uiteindelijk schepen die te laat in de vaart komen met systemen die overweldigd zijn door gebeurtenissen en technologische veranderingen.”.

De wereld met Agence France-Presse