Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volodymyr Zelenski geeft toe dat de situatie op bepaalde punten van het front “zeer moeilijk” is

Volodymyr Zelenski geeft toe dat de situatie op bepaalde punten van het front “zeer moeilijk” is

De Oekraïense president geeft toe dat de situatie op bepaalde punten aan het front “zeer moeilijk” is.

President Volodymyr Zelenski gaf maandag toe dat het Oekraïense leger wordt geconfronteerd met een “zeer moeilijke” situatie waarmee de Russische strijdkrachten worden geconfronteerd, die volgens hem profiteren van westerse vertragingen bij het verlenen van militaire hulp.

“De situatie is erg moeilijk op verschillende punten in de frontlinie, waar Russische troepen zoveel mogelijk reserves hebben geconcentreerd. Ze profiteren van het uitstellen van de hulp aan Oekraïne”, zei de president in zijn dagelijkse boodschap.

Hij voegde eraan toe dat zijn land artillerie ontbeert en zowel luchtafweer aan de frontlinies als langeafstandswapens nodig heeft.

“Zwaar schieten” in Zaporizja

Russische troepen zijn in het offensief in Oost- en Zuid-Oekraïne en hebben zojuist de betwiste stad Avdiivka in de Donetsk-regio ingenomen, waarmee ze hun eerste grote overwinning boeken sinds de inname van Bakhmut in mei 2023.

Het Oekraïense leger zei maandag dat het te maken kreeg met “hevig vuur” van Russische troepen tijdens de aanval in de Zaporizja-regio in het zuiden van het land.

De Oekraïense commandant Oleksandr Tarnavsky zei dat Russische troepen meerdere aanvallen lanceerden, onder meer in de buurt van het dorp Robotin, een van de weinige plaatsen waar Oekraïne terrein kon herwinnen tijdens het Oekraïense tegenoffensief afgelopen zomer.

Stakingen in Oekraïne: wat is de Russische strategie?

Avdiivka, “een belangrijke overwinning” voor Rusland

Hij voegde er op Telegram aan toe dat het Russische leger “kleine aanvalsgroepen, ondersteund door gepantserde eenheden” probeert op te drijven.

Commandant Tarnavsky, die het bevel voert over de Oekraïense strijdkrachten in de regio, zei: “Deze offensieve pogingen werden gestopt en de vijand werd geëlimineerd aan de rand van Robotyn.”

Zoals veel steden in het oosten van Oekraïne werd Robotyn na maanden van artilleriebeschietingen volledig verwoest.

READ  Zeker twaalf mensen kwamen om in een ‘chaotische’ situatie.

De Russische president Vladimir Poetin noemde de verovering van Avdiivka een “belangrijke overwinning” voor zijn strijdkrachten, dagen vóór de tweede verjaardag van het begin van de Russische invasie op 24 februari.