Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Audi onthult de toekomstige Peterhansel-hybride op Dakar 2022كار

De eerste tests van de Audi RS Q e-tron, de hybride SUV die zal worden gelanceerd door Carlos Sainz, Stefan Peterhansel en Matthias Ekström, zijn begonnen tijdens de komende Dakar 2022 in Saoedi-Arabië. Ze gaan volgende week verder in Aragon, waar momenteel de gelijknamige Baja wordt gespeeld. Het Duitse merk, dat in de nabije toekomst elektrische technologie wil opleggen aan uitdagend terrein en etappes van 800 km, heeft ook dit nieuwe racemodel geïntroduceerd.

De technische architectuur kenden we al: twee MGU Formula E-elektromotoren met elk een vermogen van 250 kW (één op elke as) garanderen permanent de werking van de vierwielaandrijving. Hij wordt aangedreven door 370 kg opgeladen batterijen tijdens het rijden dankzij de derde MGU die elektriciteit haalt uit een 2-liter TFSI viercilinder benzinemotor (DTM). Met deze ‘power converter’ kan Audi claimen dat de voortstuwing van zijn RS Q e-tron volledig elektrisch is… ook al bevat hij 295 liter fossiele brandstof! Dit zijn nog steeds de limieten van het systeem: de lengte van de etappes in een rally-raid-evenement laat niet voldoende 100% elektrische autonomie toe. Zoals elk elektrisch model draagt ​​ook de recuperatie van de remenergie bij aan het opladen van de batterijen en Audi werkt samen met de regulator ASO om de terminals te installeren in een bivak in de woestijn.

Wat betreft de foto van de auto zelf (4,50 meter lang en 2,30 meter breed), die is geweldig! Op het eerste gezicht begrijpen we dat design belangrijk is voor dit model genaamd “e-tron”, net als de eerste elektrische SUV van de Audi-serie. De voorkant is bijzonder scherp en ingetogen dankzij de soepelheid van de LED-koplampen die ook zijn ontleend aan de Audi Electric Road. Het contrasteert met de enorme luchtinlaat op het dak die doet denken aan een andere raceauto in volle ontwikkeling: het Mission H24-model met waterstofmotor voor de 24 uur van Le Mans 2.024.

READ  Het contract om 30 Rafale aan Egypte te leveren is in werking getreden

Prachtige luchtinlaat en haaienvin voor de aanstaande Audi Dakar. (Audi Motorsport-communicatie)

“De RS Q e-tron is de meest complexe raceauto die we ooit hebben gebouwd, zelfs complexer dan onze LMP1-auto’s.”, stelde Andreas Ross, hoofd van het programma, gerust. “Maar we hebben de komende maanden geen grote problemen, we zullen iets unieks en prachtigs bereiken, Sven Quandt, directeur van Q Motorsport, meervoudig Dakar-winnaar bij Team X-Raid en de hoofdpartner van Audi Sport in dit project, voegt toe. Het doel is om de eerste Dakar te voltooien, en al het andere is een bonus. Maar ik denk dat we misschien voor verrassingen komen te staan…’

Ter voorbereiding op het hosten van de Dakar 2022 hoopt Audi naast het testprogramma ook hieraan deel te nemen Een of twee races.