Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mercedes gaat in 2030 volledig over op elektriciteit en onthult zijn plan

3

Mercedes-Benz bereidt zich voor op volledig elektrische auto’s tegen het einde van het decennium, als de marktomstandigheden dit toelaten. Door alleen over te stappen op elektrische auto’s, staat de Duitse fabrikant van luxe auto’s aan de kant van Jaguar, BMW of Honda.

Mercedes-Benz bereidt zich voor om in 2030 volledig elektrisch te gaan … Als de marktomstandigheden gunstig zijn, geeft het merk aan in een persbericht dat op donderdag 22 juli 2021 is gepubliceerd. Voorlopig en vanaf 2022 zal de Duitse fabrikant Battery Electric Vehicles ( BEV) In alle sectoren bedient het. Vanaf 2025 zullen alle nieuw gelanceerde carrosserieën uitsluitend elektrisch zijn en kunnen klanten voor elke modelreeks een volledig elektrisch alternatief kiezen.

“De verschuiving naar elektrische voertuigen versnelt, vooral in het segment van de luxe auto’s. Het omslagpunt nadert en we zullen klaar zijn wanneer de markten tegen het einde van het decennium volledig elektrisch zijn., kondigde Ola Källenius, PDG van Daimler AG en Mercedes-Benz AG aan. Deze stap wijst op een diepe herverdeling van kapitaal. Door deze snellere doorlooptijd te beheren en tegelijkertijd de winstgevendheidsdoelstellingen te handhaven, zullen we het blijvende succes van Mercedes-Benz verzekeren. “

40 miljard investering

Om deze transformatie te vergemakkelijken, onthult Mercedes-Benz een uitgebreid plan dat zorgt voor een aanzienlijke versnelling van onderzoek en ontwikkeling. In totaal bedragen de investeringen in elektrische voertuigen tussen 2022 en 2030 ruim 40 miljard euro. Versnelling en vooruitgang van het portfolioplan voor elektrische voertuigen zal het omslagpunt voor de adoptie van dergelijke voertuigen versterken.

In 2025 is de fabrikant van plan om drie platforms te lanceren die exclusief voor elektrische auto’s zijn:

  • MB.EA richt zich op middelgrote tot grote elektrische voertuigen
  • Het AMG.EA-platform wordt gereserveerd voor Mercedes-AMG elektrische sportwagens
  • Het VAN.EA-platform zal kleine vrachtwagens en lichte bedrijfsvoertuigen uitrusten

Mercedes onthult een volledig elektrisch plan

Andere aan de orde gestelde punten In het persbericht Van de fabrikant, zoals de mogelijkheid om de autonomie van de batterijen te vergroten dankzij de silicium-koolstofverbinding in de laatste anode. Deze technologische ontwikkeling zal ook zorgen voor snellere laadtijden. Mercedes is ook van plan om acht Gigafactories over de hele wereld te bouwen om 200 kWh batterijen te produceren. Mercedes-Benz ontwikkelt momenteel het Vision EQXX-concept, een elektrisch voertuig met een reële actieradius van meer dan 1.000 km. Om dit project uit te voeren, werkt een multidisciplinair team bestaande uit experts van de high-performance aandrijflijndivisie van de F1 samen met de ingenieurs. De wereldpremière vindt plaats in 2022.

“Onze belangrijkste taak bij deze transformatie is om klanten te overtuigen om actie te ondernemen voor aantrekkelijke producten. Voor Mercedes-Benz is het vlaggenschip EQS nog maar het begin van dit nieuwe tijdperk.”, concludeert Ola Källenius. Een oproep van de voet aan toekomstige elektriciteitsbewuste klanten om niet overhaast een futuristische elektrische auto te kopen.

READ  Stakingsactie is aan de gang op BFMTV en RMC