Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Auchan sprak met loodgieter Neil en Pegas voor Carrefour

Auchan sprak met SPAC DE NIEL en PIGASSE voor Carrefour

Auchan sprak met SPAC DE NIEL en PIGASSE voor Carrefour

Door Pamela Barbaglia en Gwenel Przych

LONDEN (Reuters) – Auchan sprak met een loodgieter over Zaville Neal en Matthew Pegas voordat haar mislukte poging om te fuseren met Carrefour, vertelden drie bronnen aan Reuters.

Gesprekken tussen de familie Mulliez, eigenaar van de distributiegroep, en 2MX Organic, dat afgelopen december SPAC lanceerde en Europa’s pionier van dit soort beursgenoteerde beleggingsondernemingen, begonnen in de zomer, maar liepen op niets uit. Auchan’s wens om industriële consolidatie te bevorderen om besparingen en synergieën in de inkoop te bereiken, zeiden de bronnen, die om anonimiteit verzochten.

Deze besprekingen tussen Auchan en 2MX Organic zijn volgens deze bronnen niet langer actief, waardoor de noordelijke groep geen concreet alternatief pad heeft na het mislukken van het fusieproject met Carrefour, dat een enorme distributie zou hebben gecreëerd met een gecombineerd bedrag van € 110 miljard per jaar en een marktaandeel van bijna 30 % in Frankrijk.

(Reporting door Pamela Barbaglia en Gwenel Brzych, met Dominique Vidalon, Franse versie door Bertrand Bossy, Editing door Jean-Michel Bello)

READ  De biomassacentrale werd door de stakende medewerkers amper herstart