Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

1001 valkuilen die de glasvezeltoegang tot uw huis vertragen

Het gebrek aan kolommen, weerbarstige secretaresses, talloze onderaannemers…professionals in deze sector associëren met hun moeilijkheden.

Het directe beeld van de vezelproliferatie in Frankrijk is Janus met twee gezichten. Men glimlacht, tevreden met het verrichte werk. De andere somberheid, verbijsterd door de omvang van de taak die nog moet worden volbracht en de moeilijkheden die zich opstapelen. De spelers uit de vezelsector kwamen twee dagen bij elkaar in het kader van hun zomerschool georganiseerd door de federatie InfraNum, 6 en 7 oktober in Saint-Étienne, Concurreer met anekdotes.

Het wordt vaak vergeten: digitale technologie, wifi voor thuis en de beroemde cloud die alleen een cloud in naam heeft, vertrouwen allemaal op een solide infrastructuur. En daarmee heel tastbare problemen. De eerste hachelijke situatie waarmee de infrastructuurbeheerders, degenen die het grote Franse glasvezelnetwerk hebben geïnstalleerd, werden geconfronteerd, waren de palen. Het lijkt niet erg technisch te zijn. Echter.

Polen tekort

Het kostte de operators en Enedis enkele jaren om tot overeenstemming te komen met als uiteindelijk doel de doorgang van vezels over de Enedis-schachten te vergemakkelijken. “Er is veel werk verzet door senator Patrick Chase, de InfraNum-teams, Enedis en leden van mijn kabinet.Cedric O, staatssecretaris voor digitaal en communicatie. Er was een eindeloze cyclus van vergaderingen en er werd een akkoord bereikt om de gedeelde toegang radicaal te vereenvoudigen. Een van de grootste oorzaken van proliferatie is door deze overeenkomst opgelost».

Het onderwerp is echter nog lang niet helemaal uitgeklaard. In sommige gevallen moeten operators ze installeren. De polen zijn echter niet immuun voor de huidige golf van tekorten. Eric Gamarone, Executive Vice President van Axione (infrastructuurbeheerder), vertelt voor de grap over zijn lange zoektocht naar palen. Hij legt uitNeem contact op met leveranciers, die me vertellen dat Orange elektroden heeft, neem contact op met Orange, die niet …De zaak draaide om een ​​speurtocht, waarvan de uitkomst nog erg onzeker is.

READ  Reder Rodolphe Saadé, voorzitter van CMA CGM, is van plan "La Tribune" te kopen

«Hetzelfde geldt voor begraven vezels. Technici arriveren om kabels door de mantels te leiden, en ter plaatse ontdekken ze dat er geen mantel isvoegt Eric Gamaron toe. Er is dus geen snelle oplossing.

zie ook – “Frankrijk is het land met het hoogste aantal kilometers glasvezel”, verwelkomt Gabriel Attal (02/12/2020)

Tot negen subniveaus

Dan komt de verbinding van gebouwen, opnieuw Homer. Alle operators hebben verhalen over beheerders die hen in de weg staan. “Het is gratis, we komen installeren wat iedereen verwacht, we kunnen niet bij de gebouwen» Resultaten Philip Jask, General Manager verantwoordelijk voor Fiber bij TDF. Het knelpunt wordt niet begrepen, zoals klanten en lokale gekozen vertegenwoordigers eisen. Zozeer zelfs dat Etienne Dugas, voorzitter van InfraNum, terugkomt op de financiering van de laatste meters of kilometer van het netwerk. “In Vendée is 2% van de glasvezelaansluitingen goed voor 20% van de implementatiekosten», voegt Philippe Guimpretiere toe, Vendée Digital Director.

Een ander frictiepunt is dat van onderaannemers. De consument is zich daar doorgaans niet van bewust, maar de monteur die de vezels installeert, is zelden een werknemer van zijn commerciële operator. Het wordt vaak in dienst genomen door een onderaannemer, of zelfs een onafhankelijke aannemer, die is gemachtigd door een onderaannemer.

Er zijn soms wel negen stappen voordat je bij de manager bent. Het volstaat te zeggen dat het in geval van gebrekkig vakmanschap bijna onmogelijk is om de auteur te vinden. De operators besloten om de orde in het proces te herstellen en nieuwe specificaties op te stellen voor de interventies. Maar nog niet iedereen heeft de overeenkomsten ondertekend om dit nieuwe charter te implementeren. “We zijn nog niet klaar met het zien van kabels langs de gevels van gebouwen“De zorgen van een lokale ambtenaar ondersteunen de foto’s. Het meest verrassende was om de kabels voor de gesloten luiken te zien liggen. Moeten bewoners kiezen tussen daglicht en internet?

READ  De nieuwe verplichting van France Travel (Employment Center) kan u teleurstellen, vooral als u werkloos bent!