Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stellantis vernieuwt zijn luxe merk Maserati

auto groep Stilanten Maandag kondigde het zijn voornemen aan om tegen 2024 een nieuw elektrisch platform te creëren voor zijn luxemerk Maserati, dat al meerdere jaren worstelt, in zijn fabriek in Mirafiori, ten zuiden van Turijn.

Als onderdeel van dit project zullen 1.100 medewerkers op de Grugliasco-site, in de westelijke buitenwijken van Turijn, geleidelijk worden overgeplaatst naar Mirafiori, waar 2.600 mensen werken, aldus de groep in een verklaring. Dit vervoer “Het heeft geen invloed op het algemene werkgelegenheidsniveau”, stelde Stellants gerust na een ontmoeting met de Italiaanse regering en vakbonden waarin werd opgeroepen tot “Officiële garanties” Om alle medewerkers die door deze reorganisatie worden getroffen te behouden. “Turijn wordt het strategische centrum van het elektrificatieproces van de groep, waar de elektrische modellen van de Fiat 500 en Maserati zullen worden gebouwd”Welkom minister van Economische Ontwikkeling Giancarlo Giorgetti. Het merkmanagement maakte eind 2020 bekend dat de GranTurismo Coupé het eerste Maserati-model zou zijn dat vanaf 2022 in een 100% elektrische versie wordt aangeboden.

Meer dan twee miljard mensen in Turijn

De Mirafiori-fabriek produceert momenteel elektrische Fiat 500 en Maserati Levante SUV, zowel in hybride als thermische versies. In de toekomst zal het, naast GranTurismo, specifiek worden toevertrouwd aan de productie van de Ghibli en Quattroporte sedans van Maserati, die momenteel in de fabriek van Grugliasco worden geproduceerd. De groep zei dat het de afgelopen drie jaar meer dan twee miljard euro heeft geïnvesteerd in zijn productiecentrum in Turijn, dat verantwoordelijk zal blijven voor toekomstige generaties Fiat 500’s.

READ  Renault's fabriek in Sandovil is gesloten vanwege een tekort aan componenten

Stellantis heeft ook bevestigd dat haar fabriek in Melfi in Zuid-Italië vanaf 2024 vier nieuwe modellen elektrische auto’s zal produceren. zijn voertuig aan te passen. Derde batterijfabriek in Termoli, Midden-Italië.