Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Atmosfeer!” In de G7 daagt Macron Biden uit, en de ontmoeting blijft niet onopgemerkt

Lucas Barth via Reuters

De president van de Verenigde Staten, Joe Biden, tijdens een gesprek met Emmanuel Macron over de strategieën die moeten worden gevolgd in het licht van olieproducerende landen.

Internationaal – Is het een goed idee om voor de camera’s te praten over een strategie die je toepast tegenover olieproducerende landen? Emmanuel Macron Het antwoord kan zijn. Aanstaande maandag 27 juni riep het staatshoofd in de marge van de G7-top in Duitsland Amerikaanse president Terwijl hij in gesprek was met een adviseur.

Op foto’s van BFMTV is te zien dat Joe Biden spreekt met Jake Sullivan, zijn nationale veiligheidsadviseur. Emmanuel Macron, op de achtergrond, nadert. “Joe! Mr. President!”, de apostrof staat er in het Engels.

‘Meneer de president, neem me niet kwalijk dat ik u stoor…’, begon hij, nog steeds in het Engels, voordat hij de reden voor het ongemak uitlegde. “Ik heb de beslissing genomen om de president van de VAE te bellen om hem te vragen de productie te verhogen”, legt hij uit, de camera’s en microfoons negerend.

‘Misschien moeten we het binnen bespreken.’

Het onderwerp ligt echter gevoelig. Het olie-embargo dat aan Moskou werd opgelegd na de invasie van Oekraïne heeft de prijzen omhooggeschoten en westerlingen dringen er bij de OPEC- en OPEC+-landen op aan – 23 landen die de helft van de wereldolie produceren – om hun productie te verhogen om de druk op de pomp te verlichten.

Na zijn telefoontje met Mohammed bin Zayed deed Emmanuel Macron verslag van de inhoud van hun gesprekken met Joe Biden:[Le pays] op max [de production de pétrole]Dat is wat hij beweert, dat is alles wat hij kan doen. Toen vertelde hij me dat de Saoedi’s hun aantal kunnen verhogen […]. Ten slotte vertelde hij me met betrekking tot Russische olie dat we ervoor moeten zorgen dat India … “

READ  Vulkaanuitbarsting op La Palma - vulkaanactiviteit stopte voor een paar minuten, livebeelden

Emmanuel Macron heeft geen tijd om zijn zin af te maken, die om onbekende reden werd onderbroken. Aan het einde van de band, gepost door een anti-Biden Amerikaans Republikeins account, waarin de Franse president het gesprek lijkt voort te willen zetten, horen we een adviseur – vermoedelijk Jack Sullivan – hem opnieuw onderbreken: “Misschien moeten we ‘het bespreken’ thuis.’” Emmanuel Macron antwoordde: “Nou, goed”.

De Verenigde Arabische Emiraten reageert

Vervolgens bevestigde de minister van Energie en Infrastructuur van de VAE, Suhail bin Mohammed Al Mazrouei, dat “de productie van de VAE dichtbij de maximale capaciteit was die momenteel is gepland onder OPEC +, of 3168 miljoen vaten per dag.”

Hij ontdekte dat de reeks werd herhaald op sociale netwerken en markeerde vervolgens een “i” op Twitter. Hij herhaalde: “In het licht van recente mediaberichten wil ik graag verduidelijken dat de VAE bijna zijn maximale productiecapaciteit produceert op basis van zijn huidige OPEC + basisproductie waartoe de VAE zich heeft verplicht tot het ‘einde van de overeenkomst’. “

Internetgebruikers zijn als ‘het kantoor’

Op sociale netwerken heeft de reeks duizenden aandelen gegenereerd. Als sommige gebruikers de tussenkomst van Emmanuel Macron veroordeelden, bespotten vele anderen hem, met name een parallelle schets met een serieel karakter. Eigenlijk is Macron Michael Scott het bureauBehalve dat hij de baas is”, schrijft men in verwijzing naar de Amerikaanse sitcom Gekenmerkt door een bijzonder incompetente CEO. “we leven in het bureau En ze wil dat het goed met ons gaat,’ maakt een ander zich zorgen.

READ  Binnenkort een vierde dosis van een vaccin om Omicron te bestrijden?

Anderen dachten dat ze Pep Guardiola herkenden, de huidige coach van Manchester City, die de spot dreef met zijn aantrekkingskracht op de cameralenzen.

Zie ook op The Huffpost: op het persfeest in Washington enkele grappen tussen Biden en Trevor Noah, en veel Rusland