Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Asus ZenWiFi Mini XD4 review: Klein maar krachtig wifi 6-systeem

Asus biedt al ruim tien jaar allerlei netwerkproducten aan, van netwerkkaarten (Gigabit/wifi) tot routers, met wisselend succes. Liefhebbers van de laatste staan ​​bekend om hun aanpassingsmogelijkheden en sommige modellen lopen voorop als het gaat om wifi-standaarden.

Op het gebied van netwerksystemen biedt Asus een hele familie genaamd ZenWiFi. Dekt een breed scala aan prijzen en technologieën, van wifi 5 tot wifi 6E in een enkele eenheid of bundel.

De Asus ZenWiFi Mini XD4 is dus een wifi 6-systeem dat een cumulatieve snelheid van 1800 Mbit/s levert en bestaat uit twee modules om de woning perfect af te dekken. Afzonderlijk verkocht, in een verpakking van twee (zoals ons testmodel) en maximaal drie. Onze versie bevat een routereenheid met een WAN-poort om op de box aan te sluiten, evenals een satellieteenheid met een Gigabit-poort die halverwege tussen de eerste eenheid en het te bestrijken gebied wordt geplaatst.

ZenWiFi Mini XD4 is een dual-band model, 2,4 GHz frequentieband tot 574 MB/s, 5 GHz met een piek van 1201 MB/s, een cumulatieve snelheid van 1800 MB/s. Communiceer met elkaar op 5 banden Frequentie GHz. De beschikbare bandbreedte op de 5 GHz-satelliet wordt in theorie minimaal gehalveerd.

Elke unit heeft een Gigabit-aansluiting en zoals hierboven beschreven, heeft de router een tweede (blauwe) RJ45-poort die is gereserveerd voor aansluiting op de spelerbox. Voor bekabelde huizen ondersteunt de ZenWiFi Mini XD4 Ethernet-verbindingdie gebruikers een 5GHz-frequentieband zal bieden.

Interacties met de modules zijn beperkt tot twee knoppen: een voor het resetten van de configuratie en de tweede voor het koppelen van WPS. Er is een indicatielampje aan de onderkant van de module en het chassis licht transparant op om de status aan te geven. Als de intensiteit op klaarlichte dag niet merkbaar is, kan het dienen als nachtlampje – maar de toepassing laat het uitsterven.

READ  le meilleur joueur du monde était un tricheur ?

Qua ontwerp hield Asus het simpel met witte of zwarte plastic eenheden, afhankelijk van het model. De units zijn bijzonder compact met een zijde van 9,2 cm, een hoogte van 8 cm en een gewicht van 292 g. Ze moeten dus gemakkelijk hun plaats vinden in de decoratie van het huis.