Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astrofysicus Patrick Michel legt uit: “Een nucleaire explosie zal alleen als laatste redmiddel worden gebruikt om een ​​asteroïde af te buigen.”

opnamevenster van geen missie dart Breed, voor het geval dat: NASA-ingenieurs hebben tot februari 2022 84 dagen om het van de aarde te krijgen. Maar als het weer het toelaat (en alle planeten in ruimteverkenning zijn uitgelijnd), zal de Falcon 9-draagraket van
SpaceX Ze zal woensdag om 7.20 uur, Parijse tijd, de lucht in boven Californië gaan. Patrick Michel zal op de eerste rij zitten.

Franse astrofysicus, uit Observatorium Côte d’Azur, Hij is verantwoordelijk voor de samenwerking tussen dit project dat tot doel heeft:
een asteroïde afbuigen en de Europese missie Hera, die de resultaten zal analyseren. “Ik zal de wetenschappelijke ondersteuning coördineren”, legt hij uit vanuit San Francisco terwijl hij de tijd nam om vragen te beantwoorden van 20 minuten.

Wat is er nodig om de Dart-missie te laten slagen?

Aan het begin van het voorjaar van 2022 zou er een satelliet moeten komen om Demorphos, de maan van de asteroïde Didymos, te raken om van koers te veranderen. We hebben het over een kinetisch botslichaam van 560 kg dat een object met een diameter van 160 m raakt met een snelheid van meer dan 6 km / s [soit près de 22.000 km/h] 15 miljoen km van de aarde. We hopen de revolutietijd rond Didymus te verkorten. Maar het effect is moeilijk volledig te voorspellen. Gegevens zullen snel beschikbaar zijn en de Hera-missie, in 2026, zal een sonde rond Dydimos sturen om alles wat er gaat gebeuren in meer detail te volgen.

Waar zal het voor worden gebruikt?

Om te leren hoe hij zichzelf kan beschermen tegen asteroïden die ooit onze baan zouden kunnen kruisen. Het is een planetair verdedigingsproject. Ook al is er geen bekende dreiging voor de volgende eeuw, het doel is om je erop voor te bereiden. En het is niet zoals in Hollywood-films waar de Amerikaanse president alleen het heft in eigen handen neemt. Bij een internationaal project zijn we er echt. Ik ben geboren in Europa en vooral in Frankrijk. NASA en de European Space Agency (ESA) zijn erbij betrokken, maar er is ook Japan. Ze boden een van Hera’s gereedschappen aan. Er is geen universele autoriteit voor deze planetaire verdediging. Met deze missies bieden we alleen plannen om te zien hoe te reageren.

READ  PlayStation Plus: het volledige programma met games voor augustus 2021 is onthuld

In Hollywood-films is het vaak een kwestie van een nucleaire explosie om het gevaar van een botsing te elimineren…

Dit is geen onwaarschijnlijke oplossing. Maar dit zou slechts een laatste redmiddel zijn. Alleen als we haar niet hadden zien aankomen en nog zo weinig tijd hadden. Kinetic Collider is, net als Dart, de zachtere stijl, wanneer we tijd hebben om ons voor te bereiden.