Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ascension: met Xbox Series X-edities | S, Xbox One en pc vergelijken Digital Foundry even goed | Xbox One

Xbox-gamers wachten deze week op het plezier. Met de nieuwste versie van Microsoft Flight Simulator evenals gisteren InstappenEr zijn twee games die volledig profiteren van de nieuwe generatie consoles die beschikbaar en direct speelbaar zijn voor Xbox Game Pass-abonnees. Voor degenen die het niet weten, The Ascent is een Single en Collaborative Action RPG ontwikkeld door Neon Giant binnen Unreal Engine 4. Het levert specifiek op Xbox Series X graphics in 4K en 60fps kwaliteit.

Digital Foundry is ook beschikbaar op Xbox One en bevat de titel en de verschillen tussen de Xbox Series X-edities | S, Xbox One en pc, met een leuke functie voor next-gen consoles.

Lees ook: Test – Opstijgen – Gunner Blade

4 verschillende versies voor Xbox

De Ascent wordt in de eerste plaats ontwikkeld door een team van twaalf mensen. Voor John Linneman was het resultaat geweldig, vooral gezien het feit dat de game speelbaar is op zowel Xbox Series X | S, maar ook op Xbox One, Xbox One X en op pc. Op Xbox Series X streeft de game naar 4K-resolutie, maar gebruikt hij dynamische resolutie. Hetzelfde geldt voor de Xbox One X-versie die ook gericht is op 4K, terwijl de Xbox Series S is gebaseerd op 1440p. Digital Foundry specificeert dat de twee “nieuwe generatie” versies over het algemeen dezelfde activa delen, in tegenstelling tot Accuracy. Ten slotte hebben we op Xbox One hier te maken met 900 dynamische pixels.

Op pc biedt de game verschillende opties naast Nvidia’s DLSS. Er werden echter stabiliteitsproblemen genoemd in de pre-launch build toen ray tracing werd geactiveerd met Direct X 12. Deze bekende studioproblemen zouden een eindspelrecord moeten zijn.

READ  3,4 miljard jaar overblijfselen van leven

60 FPS op Xbox Series X | S, 30 fps op Xbox One

De game is visueel geweldig en qua graphics erg dicht bij alle versies. Aan de andere kant zijn het de prestaties met een framesnelheid bovenop de rekening die fundamenteel verschilt. Op Xbox Series X en Xbox Series S draait de game stabiel op 60 fps met enkele zeldzame drops, maar er zijn zorgen over af en toe stotteren op cameraniveau.

Op de Xbox One blijft de framesnelheid steken op 30 fps en de resultaten zijn behoorlijk overtuigend. De Xbox One X-versie heeft last van een paar drops en hetzelfde geldt voor de Xbox One-versie, maar in het geval van de nieuwste versie vindt Digital Foundry het “meevallen” voor hardware uit 2013 en zegt tegen zichzelf dat hij zelfs onder de indruk is met de resultaten.

Grote verschillen in laadtijden

Als alle Xbox-versies redelijk succesvol lijken te zijn, zijn laadtijden een gebied waar de verschillen tussen consoles aanzienlijk zijn. In het geval van The Ascent waren de resultaten verrassend. Op Xbox Series X duurt het iets meer dan 27 seconden om een ​​nieuwe game te laden. Op de Xbox One X daarentegen duurt het 2 minuten 47 voordat je kunt beginnen met spelen. Vanzelfsprekend is hier het belang van SSD voor nieuwe generatie consoles ten opzichte van mechanische harde schijven.

Digital Foundry geeft echter aan dat deze resultaten ook worden verkregen in een pre-lanceringsversie van het spel en kunnen worden verbeterd in de definitieve versie. Als The Ascent nieuw voor je is, onthoud dan dat het nu kan worden gespeeld op Xbox en pc voor Xbox Game Pass-abonnees.

READ  Verbazingwekkend, Shadow biedt 5000 computers in de cloud die binnen 72 uur toegankelijk zijn