Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Artsen worden geconfronteerd met een toename van het aantal gevallen van “zwarte schimmels” bij patiënten met Covid

Veel ziekenhuizen in India kampen met een toename van het aantal patiënten met een vaak dodelijke schimmelinfectie: myxomatose. Het neemt de vorm aan van een “zwarte schimmel”, het tast menselijk weefsel aan en lijkt vooral mensen te treffen die vaak diabetes hebben en een paar weken eerder besmet raken met Covid-19.

Een zeer zeldzame ziekte, maar lijkt nu meer mensen te treffen. In India, waar de bevolking wordt geconfronteerd met een gewelddadige tweede golf van de Covid-19-epidemie, waarschuwen veel artsen voor een toename van het aantal schimmelinfecties.

De dodelijke “zwarte schimmel” -infectie die veel patiënten heeft besmet die hersteld zijn van Covid-19, volgens getuigenissen van zorgverleners werd het gerapporteerd door BBC. Deze schimmel verspreidt zich en valt menselijk weefsel aan dat ernstig beschadigd is en vervolgens zwart wordt.

Diabetici zijn de eersten die worden getroffen

Zo vertelde Dr. Akshay Nair, een oogchirurg in het Sion Hospital, Bombay, de Britse media dat hij gedurende de maand april voor 40 patiënten zorgde die aan deze schimmelinfectie leden. Dit is vier keer meer dan het aantal gevallen waarmee een arts in twee jaar te maken heeft.

Een briefje gedeeld in Bangalore, waar Dr. Rajraj Hedge, een andere oogchirurg, 19 gevallen van mucosale mycose in slechts twee weken behandelt, vaak bij jonge patiënten. Infectie kan optreden bij mensen met Covid-19, meestal minder dan drie weken nadat ze besmet zijn. Bovendien treft deze ziekte vooral diabetespatiënten.

Dr. Akshay Nair legt uit: “Diabetes vermindert de immuunafweer van het menselijk lichaam, het Coronavirus verergert ze, en de steroïden die helpen bij de bestrijding van Covid-19 werken als brandstof” voor schimmelinfecties.

Een ziekte die vooral India treft

Feit blijft dat de “zwarte schimmel” -ziekte al lang vóór de verspreiding van de Covid-19-epidemie aanwezig was en dat er nog geen verband is gelegd tussen deze toename van gevallen van slijmvliesaandoeningen en de Indiase variant.

READ  Saint-Antonin-Noble-Val: een astronomische avond die de sterren in je ogen brengt

Bovendien is dit grote aantal patiënten geen ongeval, omdat bijna driekwart van de gemelde gevallen (71%) uit India komt, zo blijkt uit een studie die in het vakblad is gepubliceerd. Fungi Journal.

Het land, dat ook de hoogste incidentie van de ziekte heeft met 140 gevallen per miljoen inwoners, heeft ook ‘gunstiger’ klimatologische omstandigheden voor de ontwikkeling van Mucorales (infectieuze schimmels, nota van de redacteur), zoals beschreven in Figaro Prof. Vanni Lanterner is een arts die gespecialiseerd is in schimmelinfecties in het Necker-ziekenhuis in Parijs.

Een operatie is vereist om de infectie te verwijderen

Als er medicijnen beschikbaar zijn om de ziekte te behandelen, is het vaak nodig om naar de operatiekamer te gaan om te voorkomen dat infectie de hersenen bereikt. De schimmels die de longen, sinussen of zelfs de ogen kunnen aantasten, moeten dan worden verwijderd. Daarom is amputatie van een oog soms de enige oplossing om te voorkomen dat de ziekte dodelijk wordt.

De Indiase autoriteiten wilden de bevolking echter geruststellen door te benadrukken dat er geen sterke epidemie van mucosale schimmel was, zonder gezondheidsgegevens over het onderwerp te rapporteren. Van hun kant roepen artsen op tot waakzaamheid met betrekking tot de hoeveelheid steroïden die met Covid-19 aan diabetespatiënten wordt toegediend.

Hughes Garnier BFMTV-verslaggever