Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arianegroup kondigt 600 banenverlies aan in Frankrijk en Duitsland

Gebouw Ariane raketten Het bereidt zich voor om tegen eind 2022 600 banen in Frankrijk en Duitsland te schrappen om het concurrentievermogen te herstellen, vooral in het licht van de concurrentie van
Amerikaanse SpaceXWe hebben geleerd van het management en de vakbonden. We hebben al een plan aangekondigd om een ​​personeelsbestand van maximaal 600 mensen aan te passen, dat toebehoort aan Frankrijk en
Duitsland De directeur personeelszaken van het bedrijf, Florence Galois, zei tegen AFP: “Er is geen sluiting van de site gepland, maar “alle afdelingen en sites” van het bedrijf, zowel in Duitsland als in Frankrijk, zijn erbij betrokken.

Een vakbondsbron zei: “Alle werkplekken werden getroffen, behalve het werkplaatspersoneel.” Volgens Florence Galois hebben de geplande banenverlies al gevolgen voor “functies die verband houden met de bedrijfsstructuur”, zoals projectmanagement of ondersteunende functies. “In de wetenschap dat er elk jaar 350 normale vertrekken in Frankrijk zijn, als we de stroom van werkgelegenheid die het bedrijf zal behouden erbij optellen, zal het nodig zijn om 150 tot 200 mensen over te laten”, schat Philippe Guerry, afgevaardigde van de Centrale Confederatie CFE-CGC .

SpaceX-competitie

Wekelijks onthuld UitdagingenDit plan heeft tot doel het concurrentievermogen te herstellen en de kosten voor de Ariane-raketfabrikant te verlagen, in het licht van de felle concurrentie van het Amerikaanse bedrijf SpaceX en zijn herbruikbare draagraketten. Een joint venture tussen Safran en
AirbusArianeGroup ontwikkelt de Ariane 6 heavy-duty draagraket,
De inaugurele lancering is uitgesteld tot het tweede kwartaal van 2022 Vanwege technische problemen verergerd door de gevolgen van de gezondheidscrisis.

READ  Staking Aéroports de Paris: vertragingen verwacht, maar geen annuleringen, bevestigt CEO

Het management zegt samen te werken met de twee groepen aandeelhouders om oplossingen te onderzoeken voor het herplaatsen van werknemers bij Safran en Airbus. “We hebben het niet over een sociaal plan”, zei Florence Galois. De lanceringsvooruitzichten van Ariane 6 hebben betrekking op de behoefte aan zeven schoten per jaar, 30% minder dan toen het project in 2014 werd gelanceerd, waardoor het bedrijf gedwongen werd om kosten te besparen.

“De worm zat in de vrucht, maar het is een harde klap”

Een Frans-Duitse overeenkomst die in juli werd gesloten, bepaalt dat het Europees Ruimteagentschap (ESA), waarvan de twee landen de belangrijkste bijdragen leveren, jaarlijks een extra financiering van 140 miljoen euro zal verstrekken om de economische levensvatbaarheid van Ariane 6 te verzekeren.

De Frans-Duitse overeenkomst omvat ook de overdracht van de productie van Vinci, de herstartbare motor van de draagraket, van Vernon (Eure) naar de Arianegroup-site in Ottobrunn, Duitsland. Die overdracht vertegenwoordigt “40.000 uur jaarlijks werk”, zegt Philip Gehry, of ongeveer 40 banen bij Vernon, volgens de afdeling. “De worm zat in het fruit, maar het is een zware slag”, gaf de vakbondsfunctionaris toe, “die de Franse controle over de displaytechnologie zal verzwakken.”

“Niets doet ons geloven dat het plan om het personeelsbestand tegen 2025 met 2.500 te verminderen niet langer relevant is”, antwoordde Benoit Dalgalarondo, een vertegenwoordiger van de vakbond CGT, zelfs als het management weigerde het project na 2022 uit te voeren. “Voor ons is dit plan is ongerechtvaardigd.”, voegde hij eraan toe.