Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Fransen betalen steeds minder contant

Geplaatst op donderdag 23 september 2021 om 17:50

Ze doen gemiddeld minder dan 2 opnames per maand aan geldautomaten, voor een totaalbedrag van 73 euro. Creditcarduitgaven bedragen gemiddeld €543 per maand.

De Fransen betalen steeds minder contant en de Covid-19-crisis heeft dit fenomeen in een stroomversnelling gebracht.

Volgens een onderzoek van vergelijkingsapparaat Panorabanques* doen ze gemiddeld 1,6 geldopnames per maand wanneer ze hun bankkaart 19 keer gebruiken. Gemiddeld nemen ze in totaal 73 euro per maand op. De bedragen die met de bankkaart worden betaald, bedragen 543 euro of 7,5 keer.

De Fransen gebruiken deze soort vooral voor stabiliteit Winkelen in kleine winkels (64%), in Marlette (59%) fooi(37%), om te kopen op een rommelmarkt (36%) of om een ​​geliefde cadeau te doen (34%).

Volgens de laatste gegevens van het Payment Methods Security Observatory zijn er: 1,1 miljard opnames van kaarttickets in 2020, een daling van 4,3% in één jaar. “Deze daling van het gebruik van contant geld was een snelheid die alleen maar werd versneld door Covid”, analyseert Laure Prinat, Panorabanques Managing Director, in Parijse / Vandaag in Frankrijk.

Dit fenomeen was al Vrolijk op tijdens een gezondheidscrisisDe autoriteiten adviseerden het gebruik van contactloos betalen om de omgang met munten en bankbiljetten te verminderen en het risico op besmetting te verminderen. Daarnaast accepteren steeds meer handelaren kaartbetalingen zonder bestedingslimiet en is de limiet voor contactloze betalingen na de eerste inperking in het voorjaar van 2020 verhoogd van 30 naar 50 euro. Volgens Panorabanques zijn acht op de tien Franse mensen maken gebruik van de reguliere premie voor contactloos betalen.

READ  Carrefour en Leclerc herinneren zich deze besmette producten dringend, het is de vis

Als 85% van de Fransen echter ook online converteert, Mobiel betalen worstelt om te overtuigen. Slechts 17% van de Fransen gebruikt het. Daarentegen zei 69% dat ze niet met hun smartphone wilden betalen. “C’est assez étonnant car seulement 15% sont réfractaires au paiement sans contact alors que c’est la même choose sauf qu’à la place d’une carte, vous avez votre téléphone”, commentaar la directrice générale de interrogée pars, dagelijks .

De cheque biedt weerstand. Meer dan een op de vijf Fransen (22%) gebruikt deze betaalmethode minstens één keer per maand en 44% gebruikt het meerdere keren per jaar. De Fransen schrijven gemiddeld zes cheques per jaar uit voor €102.

* Enquête uitgevoerd door Poll and Roll voor Panorabanques 19-23 augustus 2021 met een representatieve steekproef van 1.000 mensen.