Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Areej: Deze doctorandus verdedigt haar proefschrift in vier talen in Barcelona

Areej: Deze doctorandus verdedigt haar proefschrift in vier talen in Barcelona

eenvoudig
Voor haar internationale doctoraat in Barcelona bestudeert Juliette Pedrosiantz, een studente uit Lapin in Ariège, de effecten van vervuiling op zebravissen. Een ideaal onderwerp voor studie, aangezien het 70% van zijn genoom deelt met mensen.

Ondanks de eindejaarsvakantie blijft Juliette Pedrosiantz, een doctoraalstudent neurowetenschappen en milieutoxicologie, werken. Terwijl ze door haar geboortedorp Labin, in de Ariège, reisde, begon ze aan haar proefschrift, dat ze dit jaar zal verdedigen. De jonge vrouw deed al haar lessen tussen Aude en Ariège. Het college is in Chalabre en de middelbare school is in Mirepoix. Maar de campagne stond zijn studie niet in de weg, integendeel!

Na het behalen van een wetenschappelijk baccalaureaat gespecialiseerd in levens- en aardwetenschappen, afdeling Wiskunde, dat ze cum laude behaalde, sloot ze zich aan bij de veterinaire voorbereiding van Auzeville-Tolosane (Haute-Garonne), toen Paul-Sabatier Universiteit van Toulouse. Ze voltooide haar bachelor Life Sciences, Celbiologie en Fysiologie. Ze ging studeren met een masterdiploma in Biologie en Gezondheid, en verklaarde Integratieve Biologie en Toxicologie.

Na Areej, Toulouse, Barcelona en Bordeaux

Na een Erasmusstage in Barcelona (Spanje) besloot ik me aan te sluiten bij het prestigieuze onderzoekscentrum IDAEA-CSIC, het Spaanse equivalent van het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (CNRS), dat tot doel heeft de effecten van water-, lucht- en bodemverontreiniging te diagnosticeren . “We geven om het water dat je drinkt en de lucht die je inademt!” Dit nationale onderzoekscentrum heeft een erkende status van uitmuntendheid en zijn publicaties worden over de hele wereld gevolgd.

READ  Covid: Zowel in Occitanië als in Aveyron neemt de druk op de ziekenhuisdiensten af

De jonge onderzoekster zet haar onderzoek daar al 5 jaar voort. “We evalueren de toxicologische risico’s van chemicaliën en medicijnen door het gedrag van zebravissen, watervlooien of watervlooien te bestuderen.”

Internationale Ph.D

Voor haar internationale doctoraat profiteert Juliette van een samenwerking tussen de Universiteit van Bordeaux (Gironde) en de Autonome Universiteit van Barcelona. Ze zal haar proefschrift daarom presenteren in vier talen: Frans, Spaans (of Castiliaans), Catalaans en Engels. In dit onderzoek heeft Juliet al tientallen artikelen gepubliceerd die spreken over de effecten van pesticiden en chemicaliën op levende organismen.

Bijvoorbeeld het bekende herbicide glyfosaat, beter bekend als naar boven afronden. “We ontdekten, na een jaar onderzoek naar in het water levende organismen, dat dit product gedragsstoornissen veroorzaakt, wat het vermogen van het dier om te overleven aantast.”

Zebravis, het ideale studieonderwerp

Zebravissen worden in de geneeskunde bestudeerd voor onderzoek naar neurodegeneratieve ziekten of kanker. “Het is een ideaal onderwerp voor studie omdat het 70% van zijn genoom deelt met mensen. De conclusies van het onderzoek zijn dus van toepassing op alle organismen, inclusief de mens!”

De Ariège-student neemt ook deel aan wetenschapspopulariseringsactiviteiten voor kinderen en volwassenen, waaronder onlangs het International Science Festival. “Voor mij is het belangrijkste onderdeel van onderzoek het communiceren ervan.”

De promovendus werkt ook mee aan de popularisering van de wetenschap.
MDD