Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als we ons leven op de Everest zouden doorbrengen, zouden we dan langer of korter dan zeeniveau leven?

Als we ons leven op de Everest zouden doorbrengen, zouden we dan langer of korter dan zeeniveau leven?

Lang drukken zou enig effect op het lichaam moeten hebben. Iedereen die ooit is gevallen, zal deze fysieke eigenschap hebben opgemerkt, die essentieel is voor het functioneren van planetaire systemen en in het bijzonder voor het leven op aarde.

Het was inderdaad een appel die Isaac Newton in de late 16e eeuw in context plaatste, en sindsdien heeft ons begrip van de natuurkunde zich tot ongekende niveaus ontwikkeld. De andere grote stap die een revolutie teweeg heeft gebracht in ons begrip van de zwaartekracht en de mysterieuze mechanismen die het universum besturen, is de algemene relativiteitstheorie van Einstein, volgens welke tijd geen uniforme maatstaf is voor duur, maar er zijn gebieden waar het sneller of langzamer gaat.

Hoe dichter een lichaam bij de aarde is, hoe sterker het zwaartekrachteffect waartoe het wordt aangetrokken. Omdat deze kracht ruimte en tijd vervormt, zal het anders verlopen als we ons op een grotere hoogte bevinden, waar de zwaartekracht lager is. Betekent dit dat als we er minder afhankelijk van zouden zijn, d.w.z. op hoogte zouden leven, we veel langer zouden leven? Als we ons hele leven in een ruimteschip of op een zeer hoge berg zouden doorbrengen, zouden we dan sneller verouderen dan degenen die op zeeniveau leven?

“Alles met massa beïnvloedt en vervormt ruimte-tijd. Het effect is reëel en meetbaar, maar het is te verwaarlozen.”

Dit zijn de vragen die worden beantwoord door James Chen Wen Zhou, een natuurkundige aan het National Institute of Standards and Technology (NIST).nest), In een interview met WordsSideKick.com In een artikel gewijd aan deze wetenschappelijke nieuwsgierigheid. ” Zwaartekracht zorgt ervoor dat we relatief langzamer verouderenHij verklaarde niet. Zelfs als de verschillen klein zijn, betekent dit niet dat ze bestaan. Als je je hulp laat rusten op de 30e verjaardag van de Mount Everest, die aan het einde van de negentiende eeuw 8.848 meter zal bereiken, zul je meer dan 0,91 milliseconden zien die je na 30 jaar leven zult zien. »

READ  5 eenvoudige en effectieve oefeningen om buikvet te verliezen

Een tapijt van ruimte en tijd

De verklaring gaat over hoeveel het object of object massa heeft en hoe ver we ervan verwijderd zijn. James Chin-wen Chou gebruikt de metafoor van textuur om het werk van ruimte-tijd te illustreren, dat in vier dimensies is opgebouwd uit drie ruimtelijke coördinaten (omhoog of omlaag, rechts of links, vooruit of achteruit) en tijdcoördinaten (verleden of toekomst) . In die zin werkt de zwaartekracht als een vervorming van dit weefsel, waardoor ruimte en tijd tot één worden samengevouwen.

“Het belangrijkste effect is de GPS-nauwkeurigheid, aangezien ze met hoge snelheid en zeer ver van de aarde reizen.”

Alles met massa heeft invloed op de ruimtetijdAndrew Norton, een Britse professor in de astrofysica, legt uit in het Scientific Journal. ” In de buurt van een object met een grote massa wordt de ruimtetijd vervormd, wat resulteert in tijdexpansie en kromming van de ruimte. Het effect is reëel en meetbaar, maar wordt in alledaagse situaties verwaarloosdWe moeten ons dus niet al te veel zorgen maken als we op grote hoogte leven en bang zijn voor het verstrijken van de tijd.

Als het echter niet om mensen maar om machines gaat, heeft dit effect, dat bekend staat als zwaartekrachttijddilatatie, effecten die niet zo onbelangrijk zijn. Neem bijvoorbeeld de satellieten van het Global Positioning System (GPS), die op een hoogte van zo’n 20.186 kilometer om de aarde cirkelen. In hun geval moeten atoomklokken constant worden aangepast omdat ze 45,7 microseconden sneller lopen over een periode van 24 uur dan die op aarde. ” Misschien wel het belangrijkste effect van relativiteit op het verstrijken van de tijd is de nauwkeurigheid van het Global Positioning System (GPS), aangezien deze satellieten met hoge snelheden en zeer ver van de aarde reizen.James Chen Wen Zhou toegevoegd.

READ  In de nacht van 30 op 31 mei kunnen er zware meteorenregens vallen

Tot nu toe heeft geen mens eraan gedacht om zijn toevlucht te zoeken op de bodem van de zee om te overleven van zijn soortgenoten. Zwaartekracht interfereert nauwelijks met onze oxidatieve slijtage door het verstrijken van de tijd, maar het is merkwaardig waar dat, wanneer we struikelen en tegen elkaar aan botsen, de afdaling naar de aarde erg snel gaat. Dit is een van de meest voorkomende manieren om je aantrekkelijk te voelen. En hoe dichter het bij de aarde is, hoe kleiner het is. Maar uiteindelijk zijn we allemaal mensen.