Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dierproeven: naar nieuwe alternatieven in België

Dierproeven: naar nieuwe alternatieven in België

Het bundelen van apparatuur en vaardigheden zou de hele wetenschappelijke gemeenschap in staat moeten stellen nieuwe benaderingen te ontwikkelen die kritische volume en multidisciplinaire vaardigheden vereisen, aldus de drie leidinggevenden.

Dan wordt het een kwestie van alternatieve methoden toepassen in het bedrijfsleven. Het project zal voor een periode van drie jaar worden gefinancierd door de verschillende betrokken autoriteitsniveaus. Met dit geld wordt de nieuwste extra apparatuur aangeschaft.

Er moet onder meer onderzoek worden gedaan naar het 3D-bioprinten van in-vitromodellen, wat het mogelijk zou maken biologische weefsels kunstmatig te produceren; multi-orgaansystemen in het laboratorium gericht op het reproduceren van de biologische complexiteit van het menselijk lichaam, bijvoorbeeld om vaccins te testen of het ontstaan ​​van ziekten te bestuderen; Of het ontwikkelen van methoden in silico – een computersimulatie van een experiment.

We moeten er alles aan doen om het aantal gebruikte dieren in onze laboratoria verder te verminderen

Over de Waalse minister van Onderzoek en Innovatie Willi Borsus, “Deze bundeling van kennis en apparatuur is een voorbeeld van good practice“.

We moeten er alles aan doen om het aantal gebruikte dieren in onze laboratoria verder te verminderen“Sinds 2015 is het aantal gebruikte proefdieren in het Brussels Gewest met 45% gedaald”, bevestigt Céline Teller, Waals minister van Dierenwelzijn, merkt haar Brusselse collega Bernard Clerfayt op.We zijn op de goede weg, maar door onderzoek te steunen kunnen we het aantal proefdieren terugdringen.

READ  Een bijna perfecte bouwvakantie in Quebec