Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arcom wees het overnameplan van M6 van Xavier Niel af

Arcom wees het overnameplan van M6 van Xavier Niel af

Geen poespas bij PAF: The Miljardair tv-project Xavier Neill zal niet vervangen m 6die zijn frequentie op digitale terrestrische televisie zal behouden (DTT), leuk vinden TF1. Zelfs als die twee frequenties nog niet officieel opnieuw zijn toegewezen, blijven alleen hun huidige houders in de race voor het laatste deel van de actie, woensdag aangekondigd door Arcom, de mediaregulator.

Dit maakt een einde aan de hoop Xavier Neil, die een kanaal met de naam “SIX” wilde creëren om M6 te vervangen, maar zijn project werd niet geaccepteerd. Nadat deze aankondiging door Arcom was gedaan, reageerde de miljardair met een vreemd bericht op Twitter.

De M6 Group sprak zijn “tevredenheid” uit in een persbericht. Volgens hem stelt deze fase hem in staat “rustig te kijken naar de voortdurende publicatie van zijn programma’s ten dienste van het publiek met strikt respect voor zijn verplichtingen”. De exploitatievergunningen voor kanalen 1 en 6 van DTT lopen op 5 mei af en hun tienjarige herverdeling is het onderwerp geweest van een oproep tot het indienen van aanvragen.

Geen verrassing

Voor Channel 6 is het geen verrassing dat het uitgaande project het voorrecht had om de pittige Xavier Niel op te stellen. Aan het einde van het gesprek vatte hij zijn project samen met een schokkende formule: “Put the people on the money.” Oprichter van het telecombedrijf vrijzeer aanwezig in de pers (groep Le Monde, Nice-Matin en L’informé), beloofde minder publiciteit, meer nieuwe programmering en de eerste avondspelen die voor 21.00 uur zouden beginnen.

Maar het is moeilijk voor te stellen dat M6 volledig en eenvoudig stopt op DTT, zelfs als het in theorie zou kunnen doorgaan op alle andere kanalen (uitzending en satelliet), of zelfs een deel van zijn programmering op andere TNT zou kunnen uitstellen (W9, 6ter, Paris Premiere en Jolie). Er was minder spanning voor de TF1, de enige kandidaat voor zijn aarzeling.

READ  De voormalige juffrouw verklaart de oorsprong van haar voornaam en verrast netizens!

Deze herverdelingsprocedure is de eerste sinds 1987, het jaar van de privatisering van TF1 en de komst van de M6 op het 6e Hertz-netwerk: tot nu toe hebben deze pioniers geprofiteerd van verlenging zonder oproep tot het indienen van aanvragen en tegen verplichtingen aan de toezichthouder .

In een persbericht legde ze uit dat Arcom “nu besprekingen zal beginnen met de geselecteerde kandidaten om een ​​overeenkomst te sluiten om de verplichtingen en aansprakelijkheden van elk van de twee diensten te definiëren.”

“Deze overeenkomst moet worden goedgekeurd voordat een gebruiksvergunning (de frequentie) wordt afgegeven, wat op zijn beurt vóór 5 mei 2023 moet plaatsvinden”, voegde de toezichthouder eraan toe om het schema vast te stellen.