Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple verkoopt vervangende onderdelen zodat gebruikers hun iPhone zelf kunnen repareren

Het is bekend dat het merk veel beperkingen heeft op zijn apparatuur en producten. Volgend jaar wordt er echter een nieuwe dienst gelanceerd in de VS om klanten de kans te geven om aanpassingen door te voeren.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Apple geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om hun smartphones en sommige computers zelf te repareren, een onverwachte concessie van de techgigant, bekend om zijn sterk gesloten ecosysteem van hardware en software. De online winkel genaamd “Self-Service Repair” zal meer dan 200 nuttige onderdelen en gereedschappen kopen voor de meest voorkomende problemen met de nieuwste iPhone (12 en 13) reeksen, zoals defecte batterijen of schermen, Volgens een persbericht (in Engels).

Het appelmerk beperkt reparaties al lang tot zijn technici in zijn winkels – aan de balie genaamd “The Genius Bar” – en enkele geautoriseerde dealers, maar de wachttijden en prijzen zijn over het algemeen hoog.

Dit kenmerk van Apple en beschuldigingen van geplande vooruitgang trekken regelmatig kritiek op de duurzaamheid van zijn apparaten. ‘We hadden nooit gedacht dat we dit ooit zouden zien’En Gereageerd op Twitter iFixit (in Engels), een site die zich presenteert als een gids voor het repareren van allerlei soorten objecten. Wat Apple biedt “Het is niet perfect, maar we zijn blij dat ze eindelijk erkenden wat we altijd al wisten: iedereen is slim genoeg om een ​​iPhone te repareren.”.

De nieuwe service wordt begin 2022 in de Verenigde Staten gelanceerd, voordat hij in het jaar naar andere landen wordt uitgebreid, en zal binnenkort, naast smartphones, computers met de M1-chip van Apple omvatten. “Klanten hebben toegang tot meer dan 5.000 geautoriseerde leveranciers en 2.800 onafhankelijke reparateurs met toegang tot onderdelen, gereedschappen en handleidingen.”, definieert een Californische groep.

READ  De grote eetlust van walvissen, een bron van kracht voor de oceanen

De beslissing komt omdat Apple regelmatig wordt bekritiseerd door bedrijven en autoriteiten omdat het zijn fysieke en immateriële ecosysteem nauwlettend in de gaten houdt. Compatibiliteitsproblemen met apparaten van andere merken moedigen consumenten bijvoorbeeld sterk aan om in het appelrijk te blijven. En op de iPhone houdt het besturingssysteem van Apple de mobiele apps van derden nauwlettend in de gaten en dwingt hen om via de App Store, de naam van het downloadplatform, te gaan.