Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple stopt met zijn populaire Hey Siri-programma

Apple stopt met zijn populaire Hey Siri-programma

De Amerikaanse reus wil het spraakbesturingssysteem vereenvoudigen. De veranderingen worden echter pas over enkele maanden verwacht.

Zeg Siri. Dit zijn twee woorden die iPhone-, iPad- of HomePod-bezitters goed kennen. Sinds 2011 kunnen ze via spraakopdrachten reageren op verzoeken van gebruikers.

Een contact bellen, een sms sturen, op internet zoeken … De mogelijkheden van opdrachten met Siri zijn talrijk, maar de uitvoerbaarheid van het proces is altijd ter discussie gestaan. Dus Apple wil het bestelproces vereenvoudigen. En de oplossing is heel eenvoudig: vervang de beroemde “Hey Siri” door “Siri”.

technische uitdaging

Deze verandering lijkt misschien triviaal, maar het is een enorme uitdaging voor Apple-technici. Het grootste probleem is de complexiteit om Siri te laten begrijpen dat er een commando naar hem wordt gestuurd door hem simpelweg bij zijn naam te noemen. Hij had al meer kans om het “Hey Siri” spraakcommandosysteem te begrijpen, ongeacht de taal of het dialect van de gebruiker. Sommige Apple-producteigenaren kunnen Siri bijvoorbeeld met succes activeren door woorden op te roepen die opmerkelijk dicht bij het oor liggen, zoals “serie” of “Syrië”.

De merkteams van Apple zijn dus al enkele maanden bezig om AI zo goed mogelijk te trainen om de opdrachten die bij de eerste poging worden verzonden, te begrijpen. Maar ook om ze beter te begrijpen.

Hou je van competitie?

Apple wil dichter bij wat zijn concurrenten al enkele jaren doen. Amazon vereist van zijn gebruikers slechts een simpele “Alexa” om zijn stemassistent te activeren. Microsoft heeft ook zijn herkenningssysteem vereenvoudigd door over te schakelen van “Hey Cortana” naar “Cortana”.

READ  Konyks Pluviose Easy Test: het stopcontact dat op de buitenkant is aangesloten, is verbeterd

Google van zijn kant vecht nog steeds terug door zijn gebruikers te vragen “OK Google” of “Hey Google” te zeggen. Brand Connected Objects kunnen echter opnieuw worden geactiveerd voor korte verzoeken zonder de magische formule voor activering te hoeven herhalen.

Dat is deels het doel van Apple met deze zinswijziging: opdrachten kunnen volgen zonder “Hey Siri” te hoeven herhalen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die thuis zijn uitgerust met domotica, die de spraakassistent niet meer meerdere keren hoeven te bellen om aan hun verzoeken te voldoen.

En als we bij Twitter en Elon Musk in een paar dagen nieuwe features ontwikkelen, bij Apple, nemen we daar de tijd voor. De verandering van de magische formule zou pas in 2023 of zelfs 2024 effectief moeten zijn volgens Bloomberg.