Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze asteroïde kan meer dan 1 miljard euro opleveren voor elke persoon die op aarde leeft

NASA is op weg naar een asteroïde van onschatbare waarde. De goedgekeurde “Psyche 16”-bol, bekend om de hoeveelheid edele metalen die het bevat, weegt op zichzelf zwaarder dan het BBP van de wereld.

Het verhaal is een enorme Amerikaanse sciencefictionfilm waardig. Op vrijdag 28 oktober kondigde NASA aan dat het zijn missie naar de asteroïde “16 Psyche”, die voorlopig gepland staat voor 2022, opnieuw zal lanceren. Dit is niet zomaar een missie, want het hemellichaam is het object van alle verlangens. Het bestaat uit een indrukwekkende hoeveelheid edelmetalen, waarvan de waarde wordt geschat op enkele triljoenen euro’s. De lancering van het ruimtevaartuig is van plan om mee te doen asteroïde Het is gepland voor 10 oktober 2023, met een geschatte aankomst in augustus 2029, volgens Informatie verstrekt door de US Space Agencydie een realtime 360-graden beeld van de asteroïde uploadt.

NASA valt Psyche aan, de asteroïde die miljarden waard was

Een van de meest intrigerende doelen in de belangrijkste asteroïdengordel is Psyche, een gigantische, mineraalrijke asteroïde, ongeveer drie keer verder van de zon dan de aarde.Dat schrijft NASA in een persbericht. Het ligt tussen Mars en Jupiter en heeft een gemiddelde diameter van ongeveer 226 kilometer, of “ongeveer een zestiende van de diameter van de maan of de afstand tussen Los Angeles en San Diego”. Kenmerken, Psyche is begiftigd met een kern van ijzer, nikkel en goud, het geheel wordt geschat op ongeveer 10.000 biljard euro, als dit bedrag eerlijk over de wereldbevolking zou worden verdeeld, dan zou elk mens bijna … 1, 4 miljard euro ontvangen ! “Het ruimtevaartuig Psyche zal naar de asteroïde reizen met behulp van zonne-elektrische voortstuwing, na een flyby van Mars en zwaartekrachthulp.gegevens van het ruimteagentschap.

READ  Deze nieuwe functie voor Windows 11 zal je niet bevallen

verkenningsmissie

Naast haar financiële kant”,Asteroid Psyche biedt een uniek inzicht in deze bouwstenen van planeetvorming en de mogelijkheid om een ​​soort wereld te verkennen die nog niet eerder is verkend.“, legt NASA nogmaals uit. In eerste instantie, In augustus 2022 zou NASA zijn ruimtevaartuig opstijgen in de richting van SaikiMaar vanwege ontwikkelings- en softwareproblemen werd de lancering uitgesteld tot 10 oktober 2023. Het zal echter zes jaar duren, tot 2029, voordat het ruimtevaartuig zijn werkelijke doel bereikt. Deze eerste missie zal worden uitgevoerd voor exploratiedoeleinden, niet voor exploitatie. Zoals HLN uitlegt:De asteroïde en de inhoud ervan kunnen alleen volledig worden benut als deze naar de aarde wordt teruggebracht, in stukken wordt gehakt en verwerkt. Het is echter een onmogelijke taak om Psyche 16 in één stuk terug te brengen. Tenzij je het stap voor stap doet, maar nogmaals, het proces vereist dure technologische middelen die niet op de agenda staan.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Hoeveel mensen zijn naar de ruimte gereisd?

Wanneer begon de verovering van de ruimte?

Waarom wil NASA foto’s van naakte mensen de ruimte in sturen?