Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple stapt over op de universele oplader, wat vinden onze lezers ervan?

Apple stapt over op de universele oplader, wat vinden onze lezers ervan?

  • Zoals de Europese Unie heeft besloten, moeten alle elektronische apparaten eind 2024 een USB-C-poort hebben.
  • Daarom verlaat Apple Lightning, dat sinds 2012 bestaat.
  • Wat vinden onze lezers ervan? Meningen zijn verdeeld.

appel, dat deze week zijn twee nieuwste smartphonemodellen introduceerde, heeft een kleine revolutie op gang gebracht. naar’iPhone De iPhone 15 en iPhone 15 Pro zullen oplaadbaar zijn via een USB-C-kabel en zullen niet langer Lightning zijn, zoals dat sinds 2012 het geval is voor Apple-apparaten.

Het Californische huis voldoet dus aan de eisenEuropeese UnieDie besloot eind 2024 één enkele kabel (en dus USB-C) voor alle elektronische apparaten te forceren. Of ze nu iPhone-gebruikers zijn of niet, we vroegen onze lezers wat zij van deze kwestie vinden.

‘Het zal mijn leven makkelijker maken’

Volgens France Info. Ruim 110 miljoen smartphones liggen stof te verzamelen in onze kasten in Frankrijk. Zo kun je je voorstellen hoeveel opladers en kabels er meegeleverd worden. Daarom is het voor sommige consumenten zeer acceptabel om één draad voor alle modellen te gebruiken. “Het is een procedure die mijn leven echt gemakkelijker zal maken”, zegt Sarah, die deze vraag beantwoordde. “Ik kon het me niet veroorloven om al die kabels de hele tijd rond te laten lopen.” Wij hebben getuigen opgeroepen.

iOS en Android… Paulo heeft de keuze tussen de twee systemen nooit opgegeven, en vandaag zegt hij daar blij mee te zijn. “Het is geweldig voor degenen die een Android-apparaat en een iPhone hebben, en eindelijk dezelfde oplader!” Charles was gematigder, maar ook blij: “Ik zit in Team Samsung, maar mijn vrouw zit in Team IPhone. Ik zie deze popularisering van opladers dus in een goed licht, omdat het minder kabels zal betekenen als we reizen of als we opnieuw in de auto.

READ  Deze nieuwe brandstofzwendel is een nachtmerrie, steeds meer Fransen maken zich zorgen en het kan je duur komen te staan!

Als Penelope dit initiatief benadrukt, gelooft ze nog steeds dat deze toenadering veel eerder had kunnen plaatsvinden. “Het is een goed idee, je hoeft niet op zoek te gaan naar een speciale oplader of kabel, er is geen gedoe meer. Maar (…) het heeft bijna dertig jaar geduurd voordat zo’n wet werd aangenomen.”

“We zullen de extra voorraad moeten beheren.”

Deze nieuwe Europese wetgeving heeft specifiek tot doel de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen en consumenten geld te besparen. Maar dat overtuigt niet iedereen. “Ik was liever gebleven zoals het is, want ik heb al meerdere Lightning-opladers en dit dwingt me om er meer te kopen…” Delphine zucht.

“En ik denk dat ik voorheen een voorraad Lightning-kabels had die goed bij mij passen en die ik al een aantal jaren had. Nu zullen we een voorraad extra USB-C-kabels moeten beheren, zodat het hele gezin is uitgerust met telefoons van deze standaard… om uiteindelijk weggegooid te worden.” Van mijn Lightning-apparaat. Kortom, het heeft geen zin, wat een verspilling”, beweert Patrick.

“Einde van een tijdperk”

Zal deze overstap naar USB-C sommige mensen overtuigen om naar Apple over te stappen? Voor Françoise zou dit in ieder geval niet het geval zijn. Het is arrogantie, er is geen rechtvaardiging voor de hoge prijzen in vergelijking met andere producten. Hun no-repair-beleid en uitvindingen om reparaties door onafhankelijke partijen te voorkomen, zoals het vervangen van schroefdraad, het lijmen van de batterij, enz., maken mij kwaad. “Het is belachelijk om deze mensen te zien haasten en in de rij te staan ​​om het nieuwste model te kopen”, zegt ze.

READ  Sony FE PZ 16-35mm F4 G review: Uitstekende groothoekzoom

Patrick van zijn kant trok de lange levensduur van de opladers in twijfel en zei: “Mac- en iPhone-kabels zijn een ramp, ze gaan nooit lang mee, ze worden geel, ze gaan kapot…” De modellen zijn echter MFI-gecertificeerd door Apple, een keurmerk dat garandeert de betrouwbaarheid ervan.

Hoe dan ook, consumenten zullen met deze nieuwe witte draad te maken krijgen. Zoals Fluffy en Patrice samenvatten, is dit ‘het einde van een tijdperk’.