Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple gaat de iPhone 12 updaten om aan de Europese regels te voldoen

Apple gaat de iPhone 12 updaten om aan de Europese regels te voldoen

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

“De fabrikant heeft mij verzekerd dat het de komende dagen een update op de iPhone 12 zal implementeren”, zei minister Jean-Noel Barro vrijdag.

Het is het einde van de confrontatie tussen de multinational en de Franse en Europese autoriteiten. “Na overleg en op verzoek (dinsdag) van de ANFR (Agency Frequency) heeft fabrikant Apple mij bevestigd dat het de komende dagen een update op de iPhone 12 zal implementeren.», vrijdag bevestigd door de Franse minister van Digitale Zaken, Jean-Noel Barrot.

We zullen een software-update uitbrengen voor Franse gebruikers om rekening te houden met het protocol dat door de Franse regelgevende instanties wordt gebruikt“, bevestigt een Apple-woordvoerder in een aparte verklaring.

Als de fabrikant besluit zich te houden aan de Europese normen met betrekking tot het niveau van golfemissie, komt er een einde aan de terugtrekking van de marketing van de iPhone 12 in Frankrijk, die sinds woensdag van kracht is. Dit model overschreed de wettelijke grenswaarde die overeenkomt met de energie die het menselijk lichaam kan absorberen wanneer het de telefoon in de hand houdt, met 1,74 watt per kilogram (W/kg).

Update wordt beheerd door ANFR

De zaak is echter nog niet gesloten. Zodra de update is gepubliceerd, heeft ANFR twee weken de tijd om laboratoriumtests uit te voeren om te verifiëren of de iPhone 12 inderdaad onder de golfemissiedrempel is gedaald. Als dit het geval is, worden de maatregelen opgeheven en kunnen dealers de iPhone 12 weer te koop aanbieden. In het tegenovergestelde scenario zal ANFR het verkoopverbod bevestigen en de intrekking van de betreffende apparaten gelasten. Deze procedure is uiterst zeldzaam. Het is sinds 2019 vier keer gezegd voor de Razer Phone 2, Echo Horizon Lite, Leagoo S8 en Allview X4 Soul Mini-smartphones.

READ  Xiaomi 12-smartphone onthult meer vóór de officiële lancering

Apple blijft benadrukken dat zijn product, uitgebracht in 2020, voldoet aan de normen die wereldwijd zijn opgesteld door verschillende internationale organisaties. “Franse toezichthouders hanteren een specifiek testprotocol», legt de spreker uit. Het merk heeft ANFR de resultaten verstrekt van onafhankelijke laboratoriumonderzoeken uitgevoerd door derden om te bewijzen dat zijn apparaten aan de normen voldoen.

Dit is niet de eerste keer dat het frequentiebureau actie onderneemt tegen fabrikanten, waarbij sinds 2017 zo’n veertig smartphones betrokken zijn: Wiko, Huawei, Nokia, Motorola, Xiaomi, One Plus, RealMe, Logicom, Essentiel B of Samsung. Maar Apple is nooit door de organisatie uitgekozen.

Het overschrijden van de meting is waarschijnlijk onschadelijk. Verder is het “Gedetecteerde niet-naleving rechtvaardigt geen onmiddellijke terugroeping», bevestigt ANFR. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie “Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat blootstelling aan elektromagnetische velden met een lage intensiteit een risico voor de menselijke gezondheid vormt“.