Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tekenen van leven gespot op een verre planeet door de James Webb Telescoop

Tekenen van leven gespot op een verre planeet door de James Webb Telescoop

NASA’s James Webb Space Telescope (JWST) heeft tekenen van leven ontdekt op een verre planeet. BBC meldt deze verrassende aankondiging.

Er is een molecuul dimethylsulfide (DMS) gedetecteerd op een planeet op 120 lichtjaar van onze planeet. DMS wordt echter alleen geproduceerd door levende organismen, tenminste op aarde. De onderzoekers observeerden ook sporen van methaan en koolstofdioxide2 In zijn atmosfeer, wat hen doet geloven dat de planeet genaamd “K2-18b” een oceaan van water zal hebben.

Abonneer u gratis op de dagelijkse Slate.fr-nieuwsbrief en mis nooit meer een artikel!

Ik steun

“Onder shock”

Nico Madhusudan, professor aan de Universiteit van Cambridge en directeur van het onderzoek, zegt: “Mijn team en ik waren geschokt toen we de resultaten hoorden.” Hij gaat door: “Op aarde wordt dimethylsulfide alleen geproduceerd door levende organismen. Het grootste deel ervan wordt door fytoplankton in mariene omgevingen in de atmosfeer van de aarde uitgestoten.

Er is echter uitgebreid onderzoek nodig om deze ontdekking te bevestigen, en de resultaten zullen naar verwachting binnen een jaar verschijnen: “Als dit waar is, zal het een grote doorbraak zijn. Daarom wil ik de dingen goed doen voordat ik iets heel belangrijks zeg.”

K2-18b voldoet aan alle voorwaarden die nodig zijn om het leven te ondersteunen

Deze waarschuwing weerspiegelt de gebeurtenissen van 2020: wetenschappers aangekondigd aan het grote publiek De aanwezigheid van een fosfinemolecuulHet lijkt erop dat levende organismen het eerder in de wolken van Venus produceerden Daag het een jaar later uit.

Het vermogen van een planeet om leven te ondersteunen hangt af van de temperatuur en de aanwezigheid van koolstof en mogelijk vloeibaar water. Waarnemingen met de James Webb-ruimtetelescoop lijken erop te wijzen dat K2-18b aan al deze voorwaarden voldoet. Maar het feit dat een planeet levende wezens kan ondersteunen, betekent niet dat dit noodzakelijkerwijs ook het geval is.

READ  Diablo 4 beta wordt beschuldigd van het uitschakelen van de GeForce RTX 3080 Ti

Robert Massey, adjunct-directeur van de Royal Astronomical Society in Londen, blijft enthousiast: “Het is een kleine stap voorwaarts, maar het is een stap dichter bij de dag waarop we deze grote vraag kunnen beantwoorden: zijn we alleen in het universum of niet?”