Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple koopt klassiek muziekplatform Primephonic

Op maandag 30 augustus maakte Apple de overname bekend van Primephonic Classical Music. De computergigant is van plan om volgend jaar een app voor het genre te lanceren, een primeur voor het bedrijf waarvan het muziekaanbod tot nu toe geconcentreerd was in Apple Music. Gevraagd door Agence France-Presse (AFP) naar de aankoopprijs van Primephonic, weigerde Apple commentaar te geven.

Het Nederlands-Amerikaanse Primephonic werd in 2018 gelanceerd, een alternatief voor grote online muziekstreamingdiensten, dat een betere geluidskwaliteit en een rijkere en betere klassieke catalogus biedt. Thomas Stevens, CEO en mede-oprichter van Primephonic, heeft zijn ambitie om zijn platform te zien kopen door een industriegigant nooit verborgen gehouden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De Gafams, de pressiekoningen van Brussel

Vanaf maandag accepteert de service geen nieuwe abonnees meer en gaat ze op 7 september naar bed, volgens Maandag een verklaring afgegeven. De Primephonic-abonnees Een gratis abonnement van zes maanden op Apple Music wordt aangeboden, in afwachting van de lancering van het klassieke muziekplatform van Apple in 2022.

Apple vertelde AFP dat deze nieuwe service beschikbaar zal zijn voor $ 9,99 per maand, vergeleken met $ 14,99 per maand voor Primephonic momenteel.

“We zullen een klassieke muziekservice op maat bieden die echt de beste ter wereld zal zijn.”, beloofde Oliver Chaucer, vice-president van Apple Music en Beats, onder verwijzing naar het persbericht.

Geheim aantal abonnees

“Primephonic is gemaakt om ervoor te zorgen dat klassieke muziek relevant blijft voor toekomstige generaties”, in hetzelfde persbericht, Gordon Getty, een belangrijke aandeelhouder van de groep voorafgaand aan de overname. Hij is de zoon van oliemagnaat en filantroop Paul Getty. Voor hem, Primephonic en Apple “Het kan deze missie vervullen en de klassiekers naar een wereldwijd publiek brengen”.

Primephonic is niet de enige op het gebied van het uitzenden van niche klassieke muziek. Het werd in 2015 voorafgegaan door het Duitse bedrijf Idagio, wiens applicatie volgens de gespecialiseerde website Crunchbase al 1,8 miljoen keer was gedownload. Idagio biedt een gratis abonnement met advertenties en geen zoekmogelijkheden, en hun betaalde abonnement begint bij $ 9,99 per maand.

READ  Hier zijn 12 games gepresenteerd op ID @ Xbox! | Xbox One

Apple heeft het aantal Apple Music-abonnees niet meer gemeld sinds juni 2019, toen het aankondigde de drempel van 60 miljoen gebruikers te hebben overschreden.

Lees ook HD-weergave, “lossless”… Wat zijn de nieuwe Apple Music-muziekformaten?

De wereld met AFP