Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Metaverse: het internet van morgen, een nieuwe speeltuin voor GAFAM

Er lijken dus twee concepten te zijn voor metaverse: een waarbij augmented reality wordt geleverd als ondersteuning voor dagelijks gebruik, en een andere waarbij het een vorm van real-life ontsnapping is waarbij de gebruiker volledig wordt ondergedompeld. Wat ziet u als prioriteit op middellange termijn?

We gebruiken momenteel twee technologieën, augmented en virtual reality, die nog niet volledig zijn ontwikkeld. In eerste instantie kunnen er pogingen zijn rond technologie die goedkoper is of gemakkelijker voor ontwikkelaars om te leren, zoals augmented reality. Hierover zijn er nu een paar Hardware Enigszins geavanceerd, meer voor professioneel gebruik, zoals de augmented reality-bril van Microsoft. Het feit blijft dat wanneer augmented reality meer ondersteunend is, virtual reality volledig meeslepend kan zijn. We kunnen ons ook voorstellen dat virtual reality over enkele decennia zou kunnen worden verbeterd met olfactorische sensoren om je verder onder te dompelen. Virtual reality zal altijd iets zijn waar onderzoekers het beste van zullen maken, omdat het overeenkomt met hun verbeeldingskracht.

Dus hebben augmented reality-ervaringen, die minder meeslepend en beperkter zijn, apps achter zich waarmee inkomsten kunnen worden gegenereerd? Microsoft heeft op verschillende gebieden (zoals medische beeldvorming en industriële engineering) laten zien dat augmented reality erg handig is, maar geen metaverse is. Het is technische ondersteuning voor commerciële activiteiten. Virtual reality kan veel verder gaan dan dat. Voor een merk zou het meer waarde kunnen hebben om via een helm in een virtuele wereld te verschijnen en de virtuele avatar het product te laten aanraken, en hun logo te zien alsof het merk in hun tuin staat.

READ  Final Fantasy Pixel Remasters: Square Enix toont zijn denkwijze
Zo’n virtuele wereld zou betalingsinfrastructuren vereisen. Zou dit een perfecte gelegenheid kunnen zijn voor cryptocurrencies om hun gebruik uit te breiden?

Het hangt af van de methoden om geld te verdienen met metaversen. Als we weer naar het Ariana Grande-feest gaan, Het is een elektronisch spel Gebruikers brengen geen kosten in rekening. Het werd op een andere manier te gelde gemaakt, via mediahype en productplaatsingen. Dan is er geen betaalmiddel nodig, want alles gebeurt upstream, tussen het platform en de verschillende adverteerders. Laten we nu toegeven dat we een virtuele wereld betreden met een virtuele wisselvaluta, waar een avatar ook een virtuele “werktijd” kan hebben om de wisselvaluta te “ondermijnen”. We bevinden ons dan in een onveranderlijke wereld en daar is alles mogelijk. Je kunt je voorstellen dat tegen de tijd dat deze universums zijn gevormd, de wettelijke status van cryptocurrencies zal zijn veranderd. We kunnen ons zelfs voorstellen dat we een staatscijfer hebben. In de huidige staat van regelgeving is de kans groter dat virtuele valuta wordt geïndexeerd met echt geld, waardoor uitwisselingen in de virtuele wereld worden vergemakkelijkt, en waarom niet andersom: zet deze valuta om in virtueel echt geld. Alles is denkbaar.