Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple introduceert een nieuwe chip, maar deze bestaat nog steeds niet in VR

Tijdens zijn jaarlijkse conferentie onthulde Apple maandag een nieuwe MacBook Air en een complete update van zijn Automotive Operating System (CarPlay).

Apple opende zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie op maandag 6 juni, zonder de twee onderwerpen te noemen waar de technologiegigant naar verwachting om zal draaien: het downloadplatform voor mobiele apps en augmented en virtual reality. De inaugurele show werd voor het eerst sinds het begin van de pandemie gehouden in aanwezigheid van honderden ingenieurs en journalisten op de campus van de groep in Silicon Valley.

Verschillende productmanagers liepen weg om onder meer een nieuwe zelfgemaakte chip, een aanpasbare iPhone-screenprotector, een nieuw betalingssysteem voor winkeliers, de mogelijkheid om berichten te corrigeren of te verwijderen, geavanceerde tools op basis van kunstmatige intelligentie en een volledige update van zijn autobesturingssysteem (CarPlay) en de nieuwe MacBook Air.

Apple’s Vice President of Health, Simbel Ahmed Desai, sprak over de nieuwe gezondheidsfuncties die beschikbaar zijn op de iPhone en Apple Watch Apple Inc. / Reuters

Een keer is niet aangepast,”Apple reageert op boodschappenlijstje gebruikerszei Carolina Milanesi, een analist bij Creative Strategies. “Ze luisteren naar wat consumenten zeggen en brengen wijzigingen aan. Ze hebben veel wrijving uit hun besturingssysteem verwijderd“, bevestigen, probleem”Essentieel wanneer we meer tijd online doorbrengen voor werk, entertainment en winkelen… sinds de gezondheidscrisis“.

Sommige functies lijken hun achterstand in te halen, vooral op Apple Maps, de Maps-app die al lang achterop liep bij de immens populaire Google Maps. Maar voor de expert is de ster van de show de M2-chip. Eind 2020 lanceerde de groep een nieuwe lijn laptops uitgerust met een eigen chip, de M1, in plaats van die van Intel, wat het begin markeert van een overgang van twee jaar. “Ze noemden veel dingen die ze eerder niet konden doen (…) zoals HD-videogames“, Ik merkte op.

READ  FIFA 22 wordt gratis gelanceerd op veel platforms met één voorwaarde

Geen woord over de vermeende realiteitgemengd(Augmented en Virtual), de pijlers van de metaverse, deze toekomst van internet die veel digitale bedrijven hebben willen bouwen, van Meta (Facebook, Instagram) tot Fortnite en Roblox aan de kant van videogames. Er gaan al maanden geruchten over een Apple VR-headset die dit jaar in de maak is. Eind januari merkte president Tim Cook op dat hij zag “Zoveel potentieel in deze ruimteEn dat is erInvesteer dienovereenkomstig“.

Apple maakte ook geen melding van de App Store, het belangrijkste platform voor het downloaden van apps, die veel van zijn Californische buren boos maakte met zijn strikte regels voor vertrouwelijkheid en commissiebetalingen.