Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple geeft toe dat zijn webcams waardeloos zijn… en ze vinden ze opnieuw uit op hun eigen manier

Craig Federighi geeft lauw toe dat webcams op de Mac onvoldoende zijn, maar biedt met de iPhone een nieuw systeem aan.

Koppel je iPhone aan je MacBook om hem als webcam te gebruiken // Bron: Apple

MacBooks staan ​​niet bekend om de kwaliteit van hun webcam. In de lange lijst van hun kenmerken is dit er niet een van en Apple lijkt zich hier volledig van bewust te zijn, volgens de nieuwe aankondigingen op WWDC 2022.

iPhone als webcam

In samenwerking met Belkin lanceerde Apple ondersteuning waarmee de iPhone aan de bovenkant van het MacBook-scherm kan worden bevestigd om als webcam te gebruiken. De telefoon wordt onmiddellijk herkend en vervangt onmiddellijk de computersensor van slechte kwaliteit. Het verbetert ook de kwaliteit van het beeld, bijvoorbeeld de verlichting van het onderwerp en het donkerder worden van de achtergrond, waardoor de indruk ontstaat dat we ringlicht.

Maar deze AI-verbeteringen houden daar niet op. Met de groothoek van de iPhone wordt het mogelijk om het beeld loodrecht op het scherm (jij) uit te zenden, evenals wat er gebeurt op de tafel waar de computer staat. Verschillende algoritmen zorgen er vervolgens voor dat alle perspectieven in realtime worden genivelleerd om de indruk te wekken dat er een tweede camera boven het toetsenbord is geplaatst. Een geweldige prestatie zal zeker veel interessante creaties mogelijk maken.

WWDC 2022 – # 8211;  6 juni _ Apple-screenshot 1-31-17
Eén iPhone kan twee foto’s tegelijk maken // Bron: Apple

De demonstratie is best indrukwekkend, maar we moeten nog zien hoe hij er in alledaagse situaties uitziet.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.

READ  Waarom werd de lucht prachtig roze bovenop een wetenschappelijk voetstuk?